Ingredientai:
Porcijų skaičius: 12
-
400 g saldinto kondensuoto pieno
-
150 g kvietinių miltų
-
2 dideli kiaušiniai
-
100 ml neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)
-
1 a. š. kepimo miltelių (su nedideliu kaupu)
-
Šiek tiek vanilės ekstrakto ar cukraus
Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
-
Viską sudėkite į dubenį ir plakite iki vientisos masės (galite naudoti mikserį).
-
Gautą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, pripildydami maždaug ¾ tūrio – kepdami jie pakils.
-
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol keksiukai taps gražiai rusvi.
Patarimai:
-
Tikslus kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio ir orkaitės savybių.
-
Ar keksiukai jau iškepė, sužinosite įsmeigę medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis sausas, desertas paruoštas. Jei ne – kepkite dar kelias minutes.