Ši pomidorinė sriuba su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis – paprastas, sotus ir kvapnus patiekalas, kuris puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Ji paruošiama vos per pusvalandį ir patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Ingredientai
- 1 l vandens arba sultinio
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių, nuluptomis odelėmis)
- 2 morkos
- 1 paprika
- 1 svogūnas
- 1 bulvė (nebūtina)
- 1 sauja nevirtų ryžių
- 4 česnako skiltelės
- 1 saujelė petražolių
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
- Puode užvirkite vandenį arba sultinį ir suberkite ryžius.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Įdėkite smulkintą česnaką ir dar minutę pakepinkite.
- Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir smulkintą papriką, pakepinkite porą minučių. Supilkite konservuotus pomidorus kartu su sultimis ir troškinkite ant mažos ugnies. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos nublanširuokite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais.
- Kai ryžiai beveik išvirę, suberkite nedideliais kubeliais pjaustytą bulvę. Išvirus bulvėms, sudėkite troškintas daržoves, užvirinkite ir išjunkite ugnį.
- Pagardinkite sriubą druska ir pipirais, suberkite smulkintas petražoles. Jei norite, įdėkite ir kitų mėgstamų prieskonių.
Patarimas
Šią pomidorinę sriubą skanu patiekti su šviežia duona arba skrudintomis riekelėmis.