Traškūs vafliai su tirpstančiais šokolado gabaliukais – savaitgalio rytų pasilepinimui

Traškūs vafliai

Receptas

Porcijų skaičius: 10

Reikės:

  • 420 ml pieno

  • 275 g kvietinių miltų

  • 2 kiaušinių

  • 120 g šokolado gabaliukų

  • 50 g sviesto

  • 1 v.š. cukraus

  • 2 a.š. kepimo miltelių

  • 1 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai vanilės ekstrakto

  • ⅓ a.š. druskos

Paruošimo trukmė: apie 45 minutės

Gaminimo eiga:

  1. Į indą supilkite pieną, sudėkite sviestą ir šildykite mikrobangėje arba puode, kol sviestas visiškai ištirps. Suberkite cukrų, vanilę, išmaišykite ir palikite pravėsti.

  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei druska.

  3. Atskirame inde suplakite kiaušinius ir sujunkite su pravėsusia pieno mase.

  4. Miltų mišinį atsargiai įmaišykite į skystąją dalį – svarbu nepermaišyti, kad išliktų šiek tiek gumulėlių. Palikite tešlą pastovėti kambaryje 5–10 minučių.

  5. Įkaitinkite vaflinę. Ant jos pilkite nedidelį kiekį tešlos, apibarstykite šokolado gabaliukais ir užpilkite dar šiek tiek tešlos viršaus. Kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos.

  6. Patiekite karštus – ypač skanu su šviežiomis uogomis, vaisiais ar plakta grietinėle.