Gaivinanti kefyro sriuba su kepta silke – senoviškas Žemaitijos skonis

Gaivinanti kefyro sriuba su kepta silke

Receptas

Porcijų skaičius: 3

Ingredientai

  • 1 litras kefyro

  • 1 didelė silkė (sūdyta, su galva)

  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

  • Svogūnų laiškų (pagal skonį)

  • Krapų (pagal skonį)

Paruošimo laikas: apie 20 min.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia pasiruoškite žuvį: išimkite silkės vidaus organus, nupjaukite galvą ir kruopščiai išdarinėkite. Tuomet nupjautą filė apkepkite sausai, be riebalų, keptuvėje ant stiprios kaitros – apverskite kelis kartus, kol apskrus ir pasidarys tvirta, sausa.

  2. Atvėsusią silkę šakute susmulkinkite į mažesnius gabaliukus, pasirūpinkite, kad neliktų ašakų.

  3. Į didesnį dubenį supilkite kefyrą, suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, įdėkite keptą silkę, įberkite pipirų. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve bent pusvalandžiui, kad skoniai susijungtų.

  4. Šią sriubą geriausia patiekti su šviežiai virtomis arba keptomis bulvėmis.