Receptas
Porcijų skaičius: 3
Ingredientai
-
1 litras kefyro
-
1 didelė silkė (sūdyta, su galva)
-
Šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
-
Svogūnų laiškų (pagal skonį)
-
Krapų (pagal skonį)
Paruošimo laikas: apie 20 min.
Gaminimo eiga
-
Pirmiausia pasiruoškite žuvį: išimkite silkės vidaus organus, nupjaukite galvą ir kruopščiai išdarinėkite. Tuomet nupjautą filė apkepkite sausai, be riebalų, keptuvėje ant stiprios kaitros – apverskite kelis kartus, kol apskrus ir pasidarys tvirta, sausa.
-
Atvėsusią silkę šakute susmulkinkite į mažesnius gabaliukus, pasirūpinkite, kad neliktų ašakų.
-
Į didesnį dubenį supilkite kefyrą, suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, įdėkite keptą silkę, įberkite pipirų. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve bent pusvalandžiui, kad skoniai susijungtų.
-
Šią sriubą geriausia patiekti su šviežiai virtomis arba keptomis bulvėmis.