Šis vištienos guliašas paruošiamas vos per keliasdešimt minučių ir puikiai tinka pietums ar vakarienei. Sultinga vištiena, daržovės ir švelnus padažas su grietine bei pomidorų natomis garantuoja puikų skonį. Geriausia patiekti su ryžiais, tačiau tiks ir bulvės ar makaronai.
Ingredientai
- 2 vištienos krūtinėlės
- 1 morka (didesnė) arba 2 mažesnės
- 1 svogūnas
- 3 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Aliejus – pagal poreikį
- Vanduo – pagal poreikį
Paruošimo būdas
- Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Morką supjaustyti plonais griežinėliais arba sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti.
- Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti vištieną. Apkepinti, tuomet pridėti morkas ir svogūnus, pabarstyti druska bei kepti apie 5 minutes.
- Suberti miltus, sudėti grietinę, pomidorų padažą, įpilti šiek tiek vandens. Viską greitai ir gerai išmaišyti.
- Uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti dar apie 7–10 minučių.
- Patiekti su ryžiais arba kitais mėgstamais garnyrais.