Kaip sūdyti lašišą namuose – tradicinis receptas

Šiame recepte sužinosite, kaip sūdyti lašišą namuose taip, kad ji išliktų švelni, kvapni ir burnoje tirpstanti. Gravlax – tai skandinaviškas delikatesas, puikiai tinkantis sumuštiniams, salotoms ar kaip užkandis prie švenčių stalo.

Ingredientai

  • 500 g lašišos filė su oda
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 2 šaukšteliai juodųjų arba baltųjų pipirų
  • 1 pundelis smulkintų krapų

Paruošimo būdas

  1. Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite. Abi puses įtrinkite druskos, cukraus ir pipirų mišiniu, apibarstykite krapais.
  2. Jei turite du filė gabaliukus, suglauskite juos oda į išorę ir sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę.
  3. Padėkite į gilesnį indą, uždenkite lėkšte ir paslėkite svoriu (pvz., stiklainiu). Laikykite šaldytuve.
  4. Sūdykite bent 1–2 dienas, bet geriausias skonis išgaunamas per 3–4 dienas. Kas 12 valandų apverskite gabaliukus.
  5. Įsisūdžiusią lašišą išimkite iš sūrymo, nubraukite prieskonius ir pjaustykite plonais griežinėliais.
  6. Laikykite įvyniotą į plėvelę šaldytuve iki 5 dienų arba užšaldykite iki 2 mėnesių.

Patarimas

Sūdyta lašiša puikiai tinka su krapų-garstyčių padažu, ant ruginės duonos ar kaip priedas prie virtų bulvių.