Receptas
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai
Tešlai:
-
200 g cukraus
-
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
-
200 g grietinės
-
~250 g miltų
-
2 dideli kiaušiniai
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
-
400 ml grietinėlės (35 % riebumo)
-
2 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui:
-
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
-
100 g sviesto
-
2 saujos skrudintų sūdytų žemės riešutų
Šokoladiniam pertepimui:
-
200 g juodojo šokolado
-
90 ml pieno
Sirupui:
-
200 ml virinto vandens
-
šiek tiek cukraus
-
keli lašai citrinų sulčių
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
Gaminimo eiga:
-
Tešlos ruošimas:
Plakikliu suplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir padidės. Įmaišykite kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną. Supilkite grietinę, viską gerai išmaišykite. Atsargiai įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais – tešla turi būti riebios grietinės tirštumo. Tešlą padalinkite į dvi dalis. -
Biskvitų kepimas:
Vieną tešlos dalį supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 minučių, kol pagaliukas ištraukiamas sausas. Pirmąjį biskvitą atvėsinkite. Taip pat iškepkite ir antrą dalį tešlos. Abu biskvitus perpjaukite išilgai, kad gautumėte 4 lakštus. -
Šokolado sluoksnis:
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, įpilkite kambario temperatūros pieno ir gerai išmaišykite. -
Grietinėlės kremas:
Plakite grietinėlę su cukrumi, kol taps standi. -
Karamelinis kremas:
Kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną išsukite iki vientisos tekstūros. Įmaišykite riešutus. -
Sirupo paruošimas:
Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių – paragaukite, kad skonis būtų subalansuotas. -
Torto surinkimas:
Pirmą biskvitą apšlakstykite sirupu, užtepkite šokolado ir pusę grietinėlės kremo.
Antrą biskvitą taip pat sudrėkinkite, dėkite šokolado ir visą karamelinį kremą su riešutais.
Trečias sluoksnis – tokia pati seka kaip pirmasis, paliekant šiek tiek kremo viršui.
Ketvirtąjį lakštą uždėkite viršuje ir aptepkite likusiu kremu. -
Brandinimas:
Uždengtą tortą padėkite į šaldytuvą per naktį, kad skoniai susijungtų ir tekstūra sustiprėtų.