Karamelinis riešutų tortas su šokoladu – įkvėptas Snickers skonio

Karamelinis riešutų tortas su šokoladu

Receptas

Porcijų skaičius: 10

Ingredientai

Tešlai:

  • 200 g cukraus

  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno

  • 200 g grietinės

  • ~250 g miltų

  • 2 dideli kiaušiniai

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

Kremui:

  • 400 ml grietinėlės (35 % riebumo)

  • 2 šaukštai cukraus

Karameliniam kremui:

  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno

  • 100 g sviesto

  • 2 saujos skrudintų sūdytų žemės riešutų

Šokoladiniam pertepimui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 90 ml pieno

Sirupui:

  • 200 ml virinto vandens

  • šiek tiek cukraus

  • keli lašai citrinų sulčių

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

Gaminimo eiga:

  1. Tešlos ruošimas:
    Plakikliu suplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir padidės. Įmaišykite kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną. Supilkite grietinę, viską gerai išmaišykite. Atsargiai įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais – tešla turi būti riebios grietinės tirštumo. Tešlą padalinkite į dvi dalis.

  2. Biskvitų kepimas:
    Vieną tešlos dalį supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 minučių, kol pagaliukas ištraukiamas sausas. Pirmąjį biskvitą atvėsinkite. Taip pat iškepkite ir antrą dalį tešlos. Abu biskvitus perpjaukite išilgai, kad gautumėte 4 lakštus.

  3. Šokolado sluoksnis:
    Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, įpilkite kambario temperatūros pieno ir gerai išmaišykite.

  4. Grietinėlės kremas:
    Plakite grietinėlę su cukrumi, kol taps standi.

  5. Karamelinis kremas:
    Kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną išsukite iki vientisos tekstūros. Įmaišykite riešutus.

  6. Sirupo paruošimas:
    Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių – paragaukite, kad skonis būtų subalansuotas.

  7. Torto surinkimas:
    Pirmą biskvitą apšlakstykite sirupu, užtepkite šokolado ir pusę grietinėlės kremo.
    Antrą biskvitą taip pat sudrėkinkite, dėkite šokolado ir visą karamelinį kremą su riešutais.
    Trečias sluoksnis – tokia pati seka kaip pirmasis, paliekant šiek tiek kremo viršui.
    Ketvirtąjį lakštą uždėkite viršuje ir aptepkite likusiu kremu.

  8. Brandinimas:
    Uždengtą tortą padėkite į šaldytuvą per naktį, kad skoniai susijungtų ir tekstūra sustiprėtų.