Kefyro blyneliai amerikietišku stiliumi

Kefyro blyneliai amerikietišku stiliumi

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai

  • 360 ml kvietinių miltų

  • 360 ml kefyro (ar pasukų – žr. pastabas)

  • 3 šaukštai cukraus

  • 4 šaukštai neutralaus skonio aliejaus arba tirpinto sviesto

  • 1 didelis kiaušinis (arba 2 mažesni)

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

Patiekimui:

  • Klevų sirupas ar medus

  • Uogos pagal skonį

Paruošimo laikas: apie 30 minučių

Gaminimo eiga

  1. Sausi ingredientai:
    Į dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite.

  2. Skysti ingredientai:
    Kitame inde sumaišykite kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Plakikliu ar šluotele viską trumpai paplakite.

  3. Tešlos paruošimas:
    Skystą mišinį pamažu pilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Tešlą palikite pabrinkti bent 10–15 minučių. Ji turėtų būti tiršta, panaši į riebią grietinę. Jei per tiršta – įpilkite šiek tiek kefyro, jei per skysta – įberkite šiek tiek miltų.

  4. Kepimas:
    Įkaitinkite nepridegančią keptuvę. Aliejaus naudoti nebūtina. Šaukštu dėkite po nedidelį tešlos kiekį ir formuokite blynelius. Kepkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Apverskite ir apkepkite kitą pusę iki gražaus apskrudimo.

  5. Patiekimas:
    Dar šiltus blynelius patiekite su klevų sirupu, medumi ar mėgstamomis uogomis.

Patarimai

  • Kefyrą galite keisti raugintomis pasukomis ar natūraliu jogurtu. Jei naudojate pieną – įdėkite du kiaušinius, kad blyneliai būtų purūs.

  • Rekomenduojama kepti nepridegančioje keptuvėje.

  • Naudokite aukščiausios rūšies kvietinius miltus – taip pasieksite geriausią tekstūrą ir lengvą apskrudinimą.