Kreminis pievagrybių padažas – greita ir universali klasika

Kreminis pievagrybių padažas

Receptas

Ingredientai:

  • 300 g pievagrybių

  • 75 g sviesto

  • 150 ml grietinėlės

  • Žiupsnelis druskos

  • Prieskonių pagal skonį

  • Apie 0,5 šaukštelio miltų

Paruošimo laikas: apie 15 min

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia gerai nuplaukite pievagrybius, tada juos supjaustykite plonais griežinėliais.

  2. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite grybus. Kepinkite, kol šie suminkštės ir šiek tiek apskrus.

  3. Pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais.

  4. Supilkite grietinėlę, pabarstykite miltais ir maišykite, kol padažas pradės tirštėti.

  5. Kaitinkite dar kelias minutes, kol pasieks norimą konsistenciją. Tiekti iškart – puikiai tinka prie įvairių patiekalų.