Receptas
Ingredientai:
-
300 g pievagrybių
-
75 g sviesto
-
150 ml grietinėlės
-
Žiupsnelis druskos
-
Prieskonių pagal skonį
-
Apie 0,5 šaukštelio miltų
Paruošimo laikas: apie 15 min
Gaminimo eiga:
-
Pirmiausia gerai nuplaukite pievagrybius, tada juos supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite grybus. Kepinkite, kol šie suminkštės ir šiek tiek apskrus.
-
Pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais.
-
Supilkite grietinėlę, pabarstykite miltais ir maišykite, kol padažas pradės tirštėti.
-
Kaitinkite dar kelias minutes, kol pasieks norimą konsistenciją. Tiekti iškart – puikiai tinka prie įvairių patiekalų.