Ploni, minkšti lietiniai blynai su varške – tai patiekalas, kuris primena vaikystės skonius. Švelnus varškės įdaras puikiai dera su plonais blyneliais, o patiekus su uogiene, plakta grietinėle ar ledais, jie tampa tikru desertu.
Ingredientai
Tešlai:
- 260 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 120 g kvietinių miltų
- 30 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
- 1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 400 g varškės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
- Aliejus – pagal poreikį
Paruošimo būdas
- Į dubenį įmušti kiaušinius, įberti druską, supilti aliejų (arba ištirpintą ir atvėsintą sviestą), suberti miltus ir supilti pieną. Išmaišyti iki vientisos, gana skystos tešlos, kad blynai būtų ploni. Palikti tešlą pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje, kad pabrinktų. Jei tešla per tiršta – įpilti šiek tiek pieno arba vandens.
- Įkaitintą keptuvę plonai patepti aliejumi ir iškepti lietinius blynus.
- Įdarui varškę ištrinti su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.
- Iškeptus blynelius ištepti varškės mase, susukti į ritinėlius ir užlenkti galus.
- Paruoštus blynelius dar kartą apkepinti keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus arba sviesto, kad įgautų auksinę spalvą.
- Patiekti su uogiene, plakta grietinėle, ledais ar mėgstamu padažu.