Ingredientai:
Žuviai:
-
3 skumbrės
-
2 svogūnai
Marinatui:
-
1 litras vandens
-
120 ml obuolių acto (galima keisti 80 ml paprasto acto)
-
1 valgomasis šaukštas druskos
-
1,5 valgomojo šaukšto cukraus
-
2 lauro lapai
-
6 juodieji pipirai (grūdeliai)
-
5 kvapieji pipirai
Gaminimo eiga:
-
Paruoškite marinatą:
Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų, prieskonius ir užvirinkite. Pavirkite apie 5 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir palikite visiškai atvėsti. -
Paruoškite žuvį:
Skumbres išskroskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (2–3 cm storio), kaulo neišimkite. -
Sluoksniuokite:
Dubenyje dėkite žuvies griežinėlius, užberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Užpilkite šaltu marinatu, kad žuvis būtų gerai apsemta. -
Brinkinkite:
Indą uždenkite ir laikykite šaldytuve 2–3 dienas. Skumbrė per šį laiką puikiai pasimarinuos. -
Patiekite:
Ypač gardu su šviežiomis virtomis bulvėmis. Skonis primena klasikinę žiemišką silkę, bet su ryškesniu aromatu.