Marinuota skumbrė obuolių acte – kvapni, švelni ir namuose lengvai paruošiama

Marinuota skumbrė obuolių acte

Ingredientai:

Žuviai:

  • 3 skumbrės

  • 2 svogūnai

Marinatui:

  • 1 litras vandens

  • 120 ml obuolių acto (galima keisti 80 ml paprasto acto)

  • 1 valgomasis šaukštas druskos

  • 1,5 valgomojo šaukšto cukraus

  • 2 lauro lapai

  • 6 juodieji pipirai (grūdeliai)

  • 5 kvapieji pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite marinatą:
    Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų, prieskonius ir užvirinkite. Pavirkite apie 5 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir palikite visiškai atvėsti.

  2. Paruoškite žuvį:
    Skumbres išskroskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (2–3 cm storio), kaulo neišimkite.

  3. Sluoksniuokite:
    Dubenyje dėkite žuvies griežinėlius, užberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Užpilkite šaltu marinatu, kad žuvis būtų gerai apsemta.

  4. Brinkinkite:
    Indą uždenkite ir laikykite šaldytuve 2–3 dienas. Skumbrė per šį laiką puikiai pasimarinuos.

  5. Patiekite:
    Ypač gardu su šviežiomis virtomis bulvėmis. Skonis primena klasikinę žiemišką silkę, bet su ryškesniu aromatu.