Minkšti ir trapūs grietiniečiai su varškės įdaru

Minkšti ir trapūs grietiniečiai su varškės įdaru

Ingredientai

Tešlai:

  • 300 g miltų

  • 100 g grietinės

  • 100 g sviesto

  • 90 g cukraus

  • 1 kiaušinis

  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 100 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 3 šaukštai cukraus

  • 25 g miltų

  • šiek tiek vanilinio cukraus

Aptepimui:

  • 1 kiaušinis

Paruošimo būdas

  1. Įdaras. Pradėkite nuo įdaro: visus nurodytus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Jei naudojate įprastą varškę, įdaras gali būti tirštesnis – tuomet miltų dėkite šiek tiek mažiau.

  2. Tešla. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po truputį dėkite grietinę. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Tešlą greitai sujunkite – svarbu nepermaišyti, kad grietiniečiai liktų purūs.

  3. Formavimas. Tešlą iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio. Išspauskite 10 cm skersmens skritulius. Ant vienos jų pusės dėkite šaukštelį varškės įdaro, užlenkite antrąją pusę – kraštų stipriai nespauskite, tik tiek, kad uždengtumėte įdarą. Paviršių patepkite kiaušinio plakiniu.

  4. Kepimas. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels.

Grietiniečiai skaniausi dar šilti, bet puikiai išlaiko skonį ir kitą dieną. Laikykite uždengtus, kad neišdžiūtų.