Ingredientai
Tešlai:
-
300 g miltų
-
100 g grietinės
-
100 g sviesto
-
90 g cukraus
-
1 kiaušinis
-
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
-
žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
100 g varškės
-
1 kiaušinis
-
3 šaukštai cukraus
-
25 g miltų
-
šiek tiek vanilinio cukraus
Aptepimui:
-
1 kiaušinis
Paruošimo būdas
-
Įdaras. Pradėkite nuo įdaro: visus nurodytus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Jei naudojate įprastą varškę, įdaras gali būti tirštesnis – tuomet miltų dėkite šiek tiek mažiau.
-
Tešla. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po truputį dėkite grietinę. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Tešlą greitai sujunkite – svarbu nepermaišyti, kad grietiniečiai liktų purūs.
-
Formavimas. Tešlą iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio. Išspauskite 10 cm skersmens skritulius. Ant vienos jų pusės dėkite šaukštelį varškės įdaro, užlenkite antrąją pusę – kraštų stipriai nespauskite, tik tiek, kad uždengtumėte įdarą. Paviršių patepkite kiaušinio plakiniu.
-
Kepimas. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
Grietiniečiai skaniausi dar šilti, bet puikiai išlaiko skonį ir kitą dieną. Laikykite uždengtus, kad neišdžiūtų.