Ingredientai:
Tešlai:
-
¾ stiklinės (190 ml) šilto pieno
-
1 valgomasis šaukštas cukraus
-
7 g sausų mielių
-
3 ½ stiklinės (apie 490 g) kvietinių miltų (550 D tipo)
-
½ arbatinio šaukštelio druskos
-
200 g minkšto sviesto
Įdarui:
-
24 mažos pieniškos dešrelės („vaikiškos“)
Viršui:
-
1 kiaušinis
-
Sezamų sėklos (nebūtina)
Gaminimo eiga:
-
Pasiruoškite visus ingredientus.
-
Aktyvinkite mieles:
Sumaišykite šiltą pieną su cukrumi ir mielėmis. Uždenkite ir palikite 10 min. šiltoje vietoje, kol suputos. -
Sumaišykite miltus su druska.
-
Įmaišykite sviestą:
Supjaustytą minkštą sviestą sudėkite į miltus ir trinkite pirštais, kol gausite trupinius. -
Supilkite mielių mišinį:
Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. -
Tešlą pakildinkite:
Įdėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir laikykite šaldytuve 30–60 min., kol pakils. -
Suformuokite bandeles:
Tešlą dar kartą paminkykite, iškočiokite 2–3 mm storio lakštą. -
Lakštą supjaustykite juostelėmis (apie 2 cm pločio).
-
Kiekvieną dešrelę apvyniokite tešlos juostele ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Aptepkite kiaušiniu ir apibarstykite sezamais.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
-
Kepkite apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.
-
Patiekite dar šiltas arba jau pravėsusias.
Patarimas:
Puikiai tinka vaikų gimtadieniams, šeimos piknikams ar kaip skanus užkandis prie sriubos. Galite eksperimentuoti ir su kitais įdarais.