Minkštos mielinės bandelės su dešrelėmis – klasika kiekvienam skoniui

Minkštos mielinės bandelės su dešrelėmis

Ingredientai:

Tešlai:

  • ¾ stiklinės (190 ml) šilto pieno

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus

  • 7 g sausų mielių

  • 3 ½ stiklinės (apie 490 g) kvietinių miltų (550 D tipo)

  • ½ arbatinio šaukštelio druskos

  • 200 g minkšto sviesto

Įdarui:

  • 24 mažos pieniškos dešrelės („vaikiškos“)

Viršui:

  • 1 kiaušinis

  • Sezamų sėklos (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruoškite visus ingredientus.

  2. Aktyvinkite mieles:
    Sumaišykite šiltą pieną su cukrumi ir mielėmis. Uždenkite ir palikite 10 min. šiltoje vietoje, kol suputos.

  3. Sumaišykite miltus su druska.

  4. Įmaišykite sviestą:
    Supjaustytą minkštą sviestą sudėkite į miltus ir trinkite pirštais, kol gausite trupinius.

  5. Supilkite mielių mišinį:
    Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

  6. Tešlą pakildinkite:
    Įdėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir laikykite šaldytuve 30–60 min., kol pakils.

  7. Suformuokite bandeles:
    Tešlą dar kartą paminkykite, iškočiokite 2–3 mm storio lakštą.

  8. Lakštą supjaustykite juostelėmis (apie 2 cm pločio).

  9. Kiekvieną dešrelę apvyniokite tešlos juostele ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  10. Aptepkite kiaušiniu ir apibarstykite sezamais.

  11. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

  12. Kepkite apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

  13. Patiekite dar šiltas arba jau pravėsusias.

Patarimas:

Puikiai tinka vaikų gimtadieniams, šeimos piknikams ar kaip skanus užkandis prie sriubos. Galite eksperimentuoti ir su kitais įdarais.