Ingredientai
Tešlai:
-
500 g miltų
-
250 ml pieno
-
100 g cukraus
-
1 kiaušinis
-
50 g sviesto
-
11 g sausų mielių
-
500 ml aliejaus (kepimui ir stalui patepti)
Aptepimui:
-
šiek tiek cukraus pudros
-
šlakelis pieno (arba sulčių)
-
žiupsnelis citrinos rūgšties
Gaminimo eiga
-
Lengvai pašildytame piene ištirpinkite sausas mieles, išmaišykite ir palikite kelias minutes, kol ims putoti. Kitame inde išplakite kiaušinį su cukrumi ir minkštu sviestu. Supilkite suaktyvintas mieles ir viską išmaišykite. Mišinį supilkite į dubenį su persijotais miltais ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Stalą patepkite aliejumi ir perkelkite tešlą – ją minkykite, kol taps elastinga ir nelips prie rankų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje.
-
Pakilusią tešlą perkelkite ant aliejuoto paviršiaus, delnais išlyginkite iki maždaug 1 cm storio. Dideliu puodeliu ar dubenėliu išspauskite apskritimus, o mažesniu stikliuku – jų viduriukus. Palikite spurgas šiek tiek pakilti.
-
Įkaitinkite aliejų storadugniame puode ir spurgas kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Ištraukę dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
-
Glajui sumaišykite cukraus pudrą su trupučiu pieno ar sulčių bei žiupsneliu citrinos rūgšties. Atvėsusias spurgas aptepkite glajumi ir palikite, kad jis šiek tiek sukietėtų.
Patarimas:
Glajus suteikia ne tik saldumo, bet ir malonų traškesį – jei mėgstate intensyvesnį skonį, galite į jį įlašinti vanilės ekstrakto.