Šis pomidorų padažas žiemai – puikus būdas išsaugoti vasaros skonius šaltajam sezonui. Tinkamai pagamintas ir užkonservuotas, jis tiks tiek makaronams, tiek troškiniams ar sriuboms pagardinti.
Ingredientai
- 3 kilogramai pomidorų
- 500 gramų raudonosios paprikos (galima nedėti arba keisti morkomis, cukinijomis, salierais)
- 500 gramų svogūnų
- 150 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml 9% paprasto acto)
- 100 gramų cukraus
- 1 galva česnako
- 2 šaukštai druskos
- 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
- 1 šaukštelis cinamono (nebūtina)
Paruošimo būdas
- Pomidorus, paprikas ir svogūnus susmulkinkite virtuvės kombainu. Galite permalti mėsmale arba smulkiai supjaustyti, tačiau elektrinis smulkintuvas bus greičiausias.
- Visus susmulkintus ingredientus sudėkite į puodą, įberkite cukraus, druskos, prieskonius (be česnako) ir užvirkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite atidengę, vis pamaišydami, apie 1 valandą, kol dalis skysčio išgaruos ir padažas sutirštės.
- Įspauskite česnaką, supilkite actą ir pavirkite dar kelias minutes. Jei norite glotnios tekstūros, sutrinkite padažą elektriniu trintuvu iki vientisumo.
- Karštą padažą supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite steriliais sandariais dangteliais ir palikite atvėsti. Laikykite rūsyje ar sandėliuke.
Patarimas
Šis pomidorų padažas puikiai dera ne tik su makaronais, bet ir prie mėsos ar daržovių patiekalų.
