Naminis pomidorų padažas žiemai – aromatingas ir tirštas receptas

Šis pomidorų padažas žiemai – puikus būdas išsaugoti vasaros skonius šaltajam sezonui. Tinkamai pagamintas ir užkonservuotas, jis tiks tiek makaronams, tiek troškiniams ar sriuboms pagardinti.

Ingredientai

  • 3 kilogramai pomidorų
  • 500 gramų raudonosios paprikos (galima nedėti arba keisti morkomis, cukinijomis, salierais)
  • 500 gramų svogūnų
  • 150 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml 9% paprasto acto)
  • 100 gramų cukraus
  • 1 galva česnako
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 1 šaukštelis cinamono (nebūtina)

Paruošimo būdas

  1. Pomidorus, paprikas ir svogūnus susmulkinkite virtuvės kombainu. Galite permalti mėsmale arba smulkiai supjaustyti, tačiau elektrinis smulkintuvas bus greičiausias.
  2. Visus susmulkintus ingredientus sudėkite į puodą, įberkite cukraus, druskos, prieskonius (be česnako) ir užvirkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite atidengę, vis pamaišydami, apie 1 valandą, kol dalis skysčio išgaruos ir padažas sutirštės.
  3. Įspauskite česnaką, supilkite actą ir pavirkite dar kelias minutes. Jei norite glotnios tekstūros, sutrinkite padažą elektriniu trintuvu iki vientisumo.
  4. Karštą padažą supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite steriliais sandariais dangteliais ir palikite atvėsti. Laikykite rūsyje ar sandėliuke.

Patarimas

Šis pomidorų padažas puikiai dera ne tik su makaronais, bet ir prie mėsos ar daržovių patiekalų.