Namų gamybos Cezario salotos su vištiena ir skrebučiais

Cezario salotos su vištiena ir skrebučiais

Receptas

Porcijų skaičius: 2

Ingredientai

  • 500 g vištienos filė

  • 0,5 galvos romaninių salotų

  • 2 riekės baltos forminės duonos

  • 1 sauja tarkuoto parmezano sūrio

  • 2 česnako skiltelės

  • 0,5 šaukštelio džiovintų svogūnų dribsnių

  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus

  • 50 g majonezo

  • 50 g smulkiai tarkuoto parmezano

  • 35 ml citrinų sulčių

  • 1 spausta česnako skiltelė

  • 1 šaukštelis garstyčių

  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimo laikas: apie 30 min.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos paruošimas: Filė gabalėlius ištrinkite spaustu česnaku, svogūnų dribsniais, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite bent pusvalandžiui, kad įsigertų skoniai.

  2. Skrebučiai: Duoną supjaustykite mažais kubeliais ir paskrudinkite be riebalų – orkaitėje ar sausoje keptuvėje, kol taps traški.

  3. Padažas: Į dubenį dėkite majonezą, įpilkite aliejaus, citrinų sulčių, česnaką, garstyčias, įberkite prieskonių. Gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Tuomet suberkite sūrį ir dar kartą lengvai permaišykite.

  4. Vištienos kepimas: Mėsą apkepkite iki gražios auksinės spalvos – galite kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. Iškepusią vištieną susmulkinkite.

  5. Salotų serviravimas: Į lėkštę dėkite gabalėliais suplėšytas romėnines salotas, vištieną, paskrudintą duoną ir parmezano drožles. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.