Receptas
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai
-
500 g vištienos filė
-
0,5 galvos romaninių salotų
-
2 riekės baltos forminės duonos
-
1 sauja tarkuoto parmezano sūrio
-
2 česnako skiltelės
-
0,5 šaukštelio džiovintų svogūnų dribsnių
-
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui:
-
125 ml saulėgrąžų aliejaus
-
50 g majonezo
-
50 g smulkiai tarkuoto parmezano
-
35 ml citrinų sulčių
-
1 spausta česnako skiltelė
-
1 šaukštelis garstyčių
-
Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimo laikas: apie 30 min.
Gaminimo eiga
-
Vištienos paruošimas: Filė gabalėlius ištrinkite spaustu česnaku, svogūnų dribsniais, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite bent pusvalandžiui, kad įsigertų skoniai.
-
Skrebučiai: Duoną supjaustykite mažais kubeliais ir paskrudinkite be riebalų – orkaitėje ar sausoje keptuvėje, kol taps traški.
-
Padažas: Į dubenį dėkite majonezą, įpilkite aliejaus, citrinų sulčių, česnaką, garstyčias, įberkite prieskonių. Gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Tuomet suberkite sūrį ir dar kartą lengvai permaišykite.
-
Vištienos kepimas: Mėsą apkepkite iki gražios auksinės spalvos – galite kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. Iškepusią vištieną susmulkinkite.
-
Salotų serviravimas: Į lėkštę dėkite gabalėliais suplėšytas romėnines salotas, vištieną, paskrudintą duoną ir parmezano drožles. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.