Šie kepti varškėčiai yra ne tik purūs ir minkšti, bet ir itin lengvai pagaminami. Naudojant riebesnę, sausesnę varškę bei tinkamą miltų kiekį, pavyks išgauti puikią […]
Varškės apkepas be manų – purus ir švelnus desertas
Šis varškės apkepas be manų išsiskiria ypatingu purumu ir lengvumu. Be jokių manų kruopų, tik natūrali varškė, kiaušiniai ir keli paprasti ingredientai, kurie suteikia gardų, […]
Frikadelių sriuba – kvapnus ir jaukus namų skonis
Ši frikadelių sriuba – klasikinis patiekalas, primenantis vaikystės pietus. Lengva, soti ir kupina daržovių bei švelnių mėsos kukulaičių, ji puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek savaitgalio […]
Svogūnų sriuba – prancūziška klasika su sūriu ir skrebučiais
Ši svogūnų sriuba yra vienas žinomiausių prancūziškos virtuvės patiekalų. Ji nustebins savo karamelizuotų svogūnų saldumu, subtiliu vyno aromatu ir tirpstančiu sūriu ant traškių batono riekelių. […]
Geriausi miestai rudens kelionei: ką aplankyti rugsėjo–spalio mėnesiais
Praha, Čekija: gotika, barokas ir karšto vyno aromatas Praha rudens kelionei tinka kaip pirštinė: turistų srautai suplonėja, viešbučių kainos krenta 20 %, o Vltavos pakrantės […]
Pigios atostogos Europoje: šalys, kur galima sutaupyti 2025 metais
Albanija: Adrijos perlas mažesnėmis kainomis nei Kroatijoje Albanija vis dar išlaiko vienas žemiausių kainų Adrijos pakrantėje. Nakvynė dviese 2025 m. vasarą Duresyje ar Sarandoje kainuos […]
Kur keliauti savaitgalį Lietuvoje? 10 idėjų trumpoms išvykoms
Trakai: viduramžių aura ir kibinai ežerų apsuptyje Nuo Vilniaus – vos 30 min. kelio, o pajunti, lyg papuolęs į pasaką. Neskubėkite tik į pilį: rytą […]
Kaip pritraukti bites ir drugelius į sodą? Gėlės, kurios veikia kaip magnetas
Kodėl verta kurti apdulkintojams draugišką sodą? Be bičių ir drugių 70 % sodo derliaus liktų užuomazgų stadijoje. Apdulkintojai ne tik didina vaisių kiekį, bet ir […]
Vandens taupymas sode: kaip laistyti efektyviai ir protingai?
Kodėl svarbu taupyti vandenį sode? Vanduo – gyvybiškai svarbus augalų augimui, tačiau netinkamai naudojamas gali būti švaistomas dideliais kiekiais. Šiltėjant klimatui ir dažnėjant sausroms, vandens […]
Natūrali trąša iš kavos tirščių: kam tinka ir kaip naudoti?
Kavos tirščių maistinė vertė ir kodėl verta juos išsaugoti Puodelio ruošimui sunaudota malta kava dar slepia 1,5–2 % azoto, kalio bei mikroelementų, o pH svyruoja […]
