Receptas Porcijų skaičius: apie 60 grybukų Tešlai: 350 g kvietinių miltų (apytikriai) 200 g cukraus 200 g grietinės (30 % riebumo) 150 g sviesto 3 […]
Rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidoriniu padažu – soti klasika
Receptas Porcijų skaičius: 4 Reikės: 700 g raugintų kopūstų 3 didelės rūkytos dešrelės 2 nedidelės morkos ½ vidutinio svogūno 3 v.š. pomidorų padažo ½ a.š. […]
Greitai marinuoti svogūnai – tobuli prie mėsos ar grilio patiekalų
Receptas Ingredientai (2–3 porcijoms): 2 svogūnai 100 ml verdančio vandens 40 ml obuolių acto (galite keisti vyno arba 30 ml paprasto acto) 2 a.š. cukraus […]
Minkštas aguonų keksas su gaiviu citrininiu glajumi
Receptas Porcijų skaičius: 8 Tešlai: 400 g kvietinių miltų 200 g grietinės 100 g sviesto 200 g cukraus 4 kiaušiniai 5 v.š. aguonų 1 citrina […]
Tikra itališka Carbonara – be grietinėlės, tik autentiškas skonis
Receptas Porcijų skaičius: 3 Reikės: 300 g spagečių 150 g pančetos (arba sūdytos/rūkytos kiaulienos šoninės) 120 g kietojo ar puskiečio sūrio (pvz., VILVI Memel Prussia) […]
Blizgantys vyno margučiai: šventės stalo žvaigždės
Receptas Porcijų skaičius: 10 Reikės: 10 virtų kiaušinių su rudais lukštais 1 butelis raudono vyno (geriausia – pusiau saldus, bet tinka ir sausas) Paruošimo trukmė: […]
Napoleono tortas namuose – klasika be streso ir ilgo vargo
Receptas Porcijų skaičius: 10 Tešlai: 250 g sviesto 200 g grietinės 400 g kvietinių miltų 1 kiaušinis Žiupsnelis druskos Kremui: 500 ml pieno 200 g […]
Įdaryti vamzdeliai su sultingu mėsos įdaru ir sūrio kepurėle
Receptas Porcijų skaičius: 4 Reikės: Apie 12 vnt. makaronų vamzdelių (arba kriauklių formos, galima naudoti ir išvirtus lazanijos lakštus) 100 g mėgstamo tirpstančio sūrio (naudotas: […]
Lengvi ir traškūs morengai – klasikinis receptas namams
Porcijų skaičius: 30 Ingredientai 100 g kiaušinių baltymų (iš 3–4 kiaušinių) 200 g cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus Žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: daugiau nei 1 […]
Kefyro blyneliai amerikietišku stiliumi
Porcijų skaičius: 4 Ingredientai 360 ml kvietinių miltų 360 ml kefyro (ar pasukų – žr. pastabas) 3 šaukštai cukraus 4 šaukštai neutralaus skonio aliejaus arba […]
