Pavasarinė dilgėlių sriuba su kiaušiniu – švelni, soti ir aromatinga

Pavasarinė dilgėlių sriuba su kiaušiniu

Ingredientai

  • 3 bulvės

  • 2 morkos

  • 2 virti kiaušiniai

  • 1 svogūnas

  • 2 saujos dilgėlių

  • 2 šaukštai miežinių kruopų

  • 1 česnako skiltelė

  • 2 lauro lapai

  • 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

  • druskos pagal skonį

Kepimui:

  • 30 g sviesto

  • šlakelis aliejaus

Virimui:

  • 2 litrai vandens

Paruošimas

  1. Morkas sutarkuokite, o svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.

  2. Puode ištirpinkite sviestą, įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus – trumpai apkepkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite bulves bei miežines kruopas. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapus ir užpilkite vandeniu. Užkaiskite virti.

  3. Dilgėlių lapelius užplikykite verdančiu vandeniu, kad prarastų aštrumą. Nusausinkite ir susmulkinkite. Kai sriuba beveik išvirusi, sudėkite dilgėles ir smulkintus virtus kiaušinius.

  4. Užvirinkite dar kartą. Patiekite karštą – ši sriuba puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.