Ingredientai
-
3 bulvės
-
2 morkos
-
2 virti kiaušiniai
-
1 svogūnas
-
2 saujos dilgėlių
-
2 šaukštai miežinių kruopų
-
1 česnako skiltelė
-
2 lauro lapai
-
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
-
druskos pagal skonį
Kepimui:
-
30 g sviesto
-
šlakelis aliejaus
Virimui:
-
2 litrai vandens
Paruošimas
-
Morkas sutarkuokite, o svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
-
Puode ištirpinkite sviestą, įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus – trumpai apkepkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite bulves bei miežines kruopas. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapus ir užpilkite vandeniu. Užkaiskite virti.
-
Dilgėlių lapelius užplikykite verdančiu vandeniu, kad prarastų aštrumą. Nusausinkite ir susmulkinkite. Kai sriuba beveik išvirusi, sudėkite dilgėles ir smulkintus virtus kiaušinius.
-
Užvirinkite dar kartą. Patiekite karštą – ši sriuba puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.