Ši pavlova – elegantiškas desertas su traškia išore ir minkštu vidumi, papuoštas puria grietinėle bei šviežiais vaisiais ir uogomis. Nors atrodo įspūdingai, paruošti ją nėra sudėtinga.
Ingredientai morengui (25–27 cm skersmens)
- 4 dideli arba 5 maži kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
- 200–250 g smulkaus cukraus
- 1,5 šaukštelio acto
- 1,5 šaukštelio kukurūzų miltų arba krakmolo
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtina)
Kremui ir papuošimui
- 350 ml plakamosios grietinėlės
- 3 šaukštai cukraus pudros (ar pagal skonį)
- ~300 g įvairių vaisių ir uogų
Paruošimo būdas
- Kiaušinių baltymus lengvai paplakite, kol šie suputos. Toliau plakite intensyviau, po truputį – po šaukštą – berkite cukrų. Plakite, kol baltymai taps blizgūs ir standūs.
- Supilkite actą, vanilės ekstraktą, suberkite kukurūzų miltus arba krakmolą ir dar minutę paplakite.
- Ant kepimo popieriaus nusibrėžkite 25–27 cm skersmens apskritimą. Ant jo tolygiai paskleiskite baltymų masę, formuodami aukštesnius kraštelius ir įdubimą viduryje.
- Morengą džiovinkite iki 120°C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min., tuomet temperatūrą sumažinkite iki 100°C ir kepkite dar apie 2 valandas.
- Išjunkite orkaitę ir palikite morengą joje, kol visiškai atvės – geriausia per naktį. Atsargiai nulupkite kepimo popierių.
- Plaktą grietinėlę su cukraus pudra išplakite iki standumo ir ja užpildykite atvėsusį morengą. Papuoškite pasirinktais vaisiais ir uogomis.
Patarimas
Pavlova skaniausia tą pačią dieną po paruošimo, tačiau morengą galite iškepti iš anksto ir laikyti sandariai uždarytą.
