INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
-
500 ml pieno
-
2 kiaušiniai
-
150 g sviesto (kambario temperatūros)
-
140 g cukraus
-
70 g krakmolo
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Tešlai:
-
4 S dydžio kiaušiniai (arba 3 L dydžio)
-
120 g kvietinių miltų
-
100 ml vandens
-
100 ml pieno
-
80 g sviesto
-
1 šaukštelis cukraus
-
Žiupsnelis druskos
Viršui:
-
1 kiaušinis
-
Migdolų drožlių pagal skonį
-
Perlinio cukraus arba cukraus pudros (pagal poreikį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Kremo paruošimas:
Į puodą įmuškite kiaušinius, įberkite krakmolą, cukrų ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami po truputį supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų ir kaitinkite iki sutirštėjimo. Nukelkite nuo kaitros, uždenkite kremą maistine plėvele taip, kad liestų paviršių, ir palikite visiškai atvėsti. -
Kremo užbaigimas:
Sviestą išplakite iki purumo, tuomet įplakite pusę atvėsusio kremo, o paskui – ir likusią dalį. Išmaišykite iki vientisos masės. -
Tešlos ruošimas:
Į puodą supilkite vandenį, pieną, sudėkite cukrų, druską, sviestą ir užvirkite. Tuomet suberkite miltus ir nuolat maišydami pakaitinkite apie minutę, kol susiformuos vientisa masė. -
Formavimas:
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Nubraižykite 18 cm skersmens apskritimą (pvz., padėkite lėkštę ir pabarstykite miltais). Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį arba tvirtą plastikinį maišelį su nukirptu kampu. Išspauskite kelis tešlos žiedus aplink apskritimą, kad susiformuotų aukštesnis kraštas. -
Viršaus paruošimas:
Kiaušinį išplakite ir aptepkite tešlos paviršių. Pabarstykite migdolais ir perliniu cukrumi. -
Kepimas:
Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol gražiai paruduos. -
Surinkimas:
Atvėsusį tešlos žiedą perpjaukite horizontaliai pusiau. Apatinę dalį gausiai aptepkite kremu, uždenkite viršutine dalimi. Leiskite pyragui pastovėti porą valandų arba visą naktį.