Ingredientai:
-
500 g miltų (kiekis gali šiek tiek kisti)
-
200 g kefyro
-
100 g cukraus
-
1 kiaušinis
-
0,5 šaukštelio sodos
-
0,5 šaukštelio druskos
-
Cukraus pudros pabarstymui
Kepimui:
-
Aliejaus pagal poreikį
Gaminimo eiga:
-
Kefyrą sumaišykite su soda, cukrumi ir kiaušiniu. Nuolat maišydami po truputį berkite miltus – tiek, kad tešla taptų labai klampi, bet vis dar minkoma. Miltų kiekį geriausia vertinti pagal tešlos pojūtį, nes per daug jų – ir žagarėliai bus kieti.
-
Paruoštą tešlą palikite pastovėti valandai, kad šiek tiek išbrinktų.
-
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Iš jo formuokite žagarėlius „ausyčių“ forma.