Purios tešlos „ausytės“ su kefyru – greiti naminiai žagarėliai

greiti naminiai žagarėliai

Ingredientai:

  • 500 g miltų (kiekis gali šiek tiek kisti)

  • 200 g kefyro

  • 100 g cukraus

  • 1 kiaušinis

  • 0,5 šaukštelio sodos

  • 0,5 šaukštelio druskos

  • Cukraus pudros pabarstymui

Kepimui:

  • Aliejaus pagal poreikį

Gaminimo eiga:

  1. Kefyrą sumaišykite su soda, cukrumi ir kiaušiniu. Nuolat maišydami po truputį berkite miltus – tiek, kad tešla taptų labai klampi, bet vis dar minkoma. Miltų kiekį geriausia vertinti pagal tešlos pojūtį, nes per daug jų – ir žagarėliai bus kieti.

  2. Paruoštą tešlą palikite pastovėti valandai, kad šiek tiek išbrinktų.

  3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Iš jo formuokite žagarėlius „ausyčių“ forma.