Purūs čirviniai blynai su širdelės forma – jaukiems savaitgalio pusryčiams

Purūs čirviniai blynai

INGREDIENTAI (4 porcijoms):

  • 300 g kvietinių miltų (apytiksliai)

  • 3 kiaušiniai

  • 250 ml pieno

  • 130 g sviesto

  • 5 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS (apie 30 min):

  1. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.

  2. Supilkite ištirpintą, atvėsintą sviestą, pieną ir išmaišykite.

  3. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų kiekį reguliuokite taip, kad tešla būtų šiek tiek skystesnė nei grietinė.

  4. Kepkite gerai įkaitintoje ir sviestu pateptoje čirvinių blynų keptuvėje.

  5. Patiekite su uogiene, sirupu ar ledais.

Patarimai:

  • Neturite širdelės formos keptuvės? Naudokite paprastą keptuvę ar formeles.

  • Norėdami išgauti dar įdomesnį skonį, į tešlą galite įmaišyti truputį cinamono ar vanilės ekstrakto.

  • Gražiai atrodys, jei patieksite su šviežiomis uogomis ar mėgstamu saldžiu padažu.