INGREDIENTAI (4 porcijoms):
-
300 g kvietinių miltų (apytiksliai)
-
3 kiaušiniai
-
250 ml pieno
-
130 g sviesto
-
5 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 30 min):
-
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
-
Supilkite ištirpintą, atvėsintą sviestą, pieną ir išmaišykite.
-
Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų kiekį reguliuokite taip, kad tešla būtų šiek tiek skystesnė nei grietinė.
-
Kepkite gerai įkaitintoje ir sviestu pateptoje čirvinių blynų keptuvėje.
-
Patiekite su uogiene, sirupu ar ledais.
Patarimai:
-
Neturite širdelės formos keptuvės? Naudokite paprastą keptuvę ar formeles.
-
Norėdami išgauti dar įdomesnį skonį, į tešlą galite įmaišyti truputį cinamono ar vanilės ekstrakto.
-
Gražiai atrodys, jei patieksite su šviežiomis uogomis ar mėgstamu saldžiu padažu.