Purus pusryčių malonumas: blyneliai su bananais
INGREDIENTAI:
-
2 prinokę bananai
-
1 stiklinė kvietinių miltų
-
2–3 šaukštai cukraus
-
2 šaukštai kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
-
¼ šaukštelio sodos
-
¾ stiklinės lieso pieno
-
1–2 kiaušiniai
-
2 šaukštai ištirpinto sviesto
-
Uogienė arba sirupas patiekimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Vieną bananą gerai sutrinkite šakute, kitą supjaustykite nedideliais kubeliais.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite pieną, ištirpintą sviestą ir abu bananus.
-
Suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską kruopščiai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
-
Iš gautos masės kepkite nedidelius blynelius įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų, kol apskrus iš abiejų pusių.
-
Patiekite su mėgstama uogiene, klevų sirupu ar vaisiais.