Purus pusryčių malonumas: blyneliai su bananais

blyneliai su bananais

Purus pusryčių malonumas: blyneliai su bananais

INGREDIENTAI:

  • 2 prinokę bananai

  • 1 stiklinė kvietinių miltų

  • 2–3 šaukštai cukraus

  • 2 šaukštai kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • ¼ šaukštelio sodos

  • ¾ stiklinės lieso pieno

  • 1–2 kiaušiniai

  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto

  • Uogienė arba sirupas patiekimui

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vieną bananą gerai sutrinkite šakute, kitą supjaustykite nedideliais kubeliais.

  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite pieną, ištirpintą sviestą ir abu bananus.

  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską kruopščiai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.

  4. Iš gautos masės kepkite nedidelius blynelius įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų, kol apskrus iš abiejų pusių.

  5. Patiekite su mėgstama uogiene, klevų sirupu ar vaisiais.