Raudonajame vyne lėtai troškinti jaučio žandai – skonis, kuriam neatsispirsi

Raudonajame vyne lėtai troškinti jaučio žandai

Ingredientai

  • 1 kg jaučio žandų

  • 600 ml raudono vyno (pvz., „Vin de Bourgogne“)

  • 4 morkos

  • 3 svogūnai

  • 250 g rudųjų pievagrybių

  • 150 g sūdytų lašinių

  • 4 šaukštai kvietinių miltų

  • 2 šaukštai pomidorų pastos

  • 4 česnako skiltelės

  • 1 šaukštas cukraus

  • 1 lauro lapas

  • druska pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves ir supjaustykite 5–6 cm dydžio gabaliukais.

  2. Sudėkite mėsą į maišelį su miltais, pripildykite oro, sandariai uždarykite ir gerai pakratykite, kad miltai tolygiai padengtų visus mėsos gabaliukus.

  3. Įkaitinkite storadugnį puodą, kuriame planuojate troškinti. Į jį sudėkite smulkintus lašinukus ir apkepkite. Iškepusius spirgus išimkite, o likusius riebalus palikite puode.

  4. Į tuos pačius riebalus dėkite miltuotus jaučio žandų gabalus ir apkepkite, kol apskrus, bet vidus liks žalias. Išimkite mėsą ir padėkite į dubenį prie spirgų.

  5. Į puodą dėkite smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius ir per pusę perpjautas česnako skilteles. Kepkite apie 2 minutes, tada įberkite cukraus ir dar pakepinkite. Pagardinkite druska ir kepkite dar kelias minutes.

  6. Jei puode susikaupė daug riebalų – jų perteklių galite nupilti. Sumažinkite kaitrą. Supilkite vyną, sudėkite pomidorų pastą ir užvirkite. Nuolat maišykite daržoves mentele ir pavirkite 3–5 minutes.

  7. Į puodą su daržovėmis sudėkite anksčiau apkeptą mėsą ir spirgus. Įdėkite lauro lapą. Mėsa turi būti visiškai panardinta į skystį. Uždengus troškinkite ant nedidelės ugnies apie 4 valandas. Tikrinkite – kai mėsa taps minkšta ir lengvai byrantį – ji paruošta.

  8. Puikiai dera su švelnia bulvių koše. Skanaus!