Ingredientai
-
1 kg jaučio žandų
-
600 ml raudono vyno (pvz., „Vin de Bourgogne“)
-
4 morkos
-
3 svogūnai
-
250 g rudųjų pievagrybių
-
150 g sūdytų lašinių
-
4 šaukštai kvietinių miltų
-
2 šaukštai pomidorų pastos
-
4 česnako skiltelės
-
1 šaukštas cukraus
-
1 lauro lapas
-
druska pagal skonį
Paruošimo būdas
-
Jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves ir supjaustykite 5–6 cm dydžio gabaliukais.
-
Sudėkite mėsą į maišelį su miltais, pripildykite oro, sandariai uždarykite ir gerai pakratykite, kad miltai tolygiai padengtų visus mėsos gabaliukus.
-
Įkaitinkite storadugnį puodą, kuriame planuojate troškinti. Į jį sudėkite smulkintus lašinukus ir apkepkite. Iškepusius spirgus išimkite, o likusius riebalus palikite puode.
-
Į tuos pačius riebalus dėkite miltuotus jaučio žandų gabalus ir apkepkite, kol apskrus, bet vidus liks žalias. Išimkite mėsą ir padėkite į dubenį prie spirgų.
-
Į puodą dėkite smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius ir per pusę perpjautas česnako skilteles. Kepkite apie 2 minutes, tada įberkite cukraus ir dar pakepinkite. Pagardinkite druska ir kepkite dar kelias minutes.
-
Jei puode susikaupė daug riebalų – jų perteklių galite nupilti. Sumažinkite kaitrą. Supilkite vyną, sudėkite pomidorų pastą ir užvirkite. Nuolat maišykite daržoves mentele ir pavirkite 3–5 minutes.
-
Į puodą su daržovėmis sudėkite anksčiau apkeptą mėsą ir spirgus. Įdėkite lauro lapą. Mėsa turi būti visiškai panardinta į skystį. Uždengus troškinkite ant nedidelės ugnies apie 4 valandas. Tikrinkite – kai mėsa taps minkšta ir lengvai byrantį – ji paruošta.
-
Puikiai dera su švelnia bulvių koše. Skanaus!