Šis slyvų pyragas – paprastas, kvapnus ir itin purus. Receptas nereikalauja daug laiko, o rezultatas – desertas, kuris greitai dingsta nuo stalo. Puikiai tinka rudens popietėms, kai norisi pasimėgauti šviežių slyvų skoniu.
Ingredientai
- 4 kiaušiniai
- 8 slyvos (geriausia didelės, raudonos)
- 180 g miltų
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 3 šaukštai grietinės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilės esencijos
Paruošimo būdas
- Ištirpintą sviestą palikite atvėsti.
- Plakite kiaušinius, suberkite cukrų ir dar kartą paplakite. Į šį mišinį supilkite sviestą, įdėkite grietinę, vanilės esenciją ir viską gerai išplakite. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišykite iki vientisos masės.
- Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus. Kelias slyvas supjaustykite griežinėliais papuošimui, likusias – mažais gabaliukais.
- Į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens formą supilkite pusę tešlos, sudėkite pjaustytas slyvas, užpilkite likusia tešla ir viršų papuoškite slyvų griežinėliais.
- Kepkite neįkaitintoje orkaitėje 200°C temperatūroje 40–45 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė.
Patarimas
Šis slyvų pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikiai tiks ir kitą dieną prie arbatos ar kavos.