Slyvų pyragas – greitas, purus ir minkštas desertas rudeniui

Šis slyvų pyragas – paprastas, kvapnus ir itin purus. Receptas nereikalauja daug laiko, o rezultatas – desertas, kuris greitai dingsta nuo stalo. Puikiai tinka rudens popietėms, kai norisi pasimėgauti šviežių slyvų skoniu.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 8 slyvos (geriausia didelės, raudonos)
  • 180 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 3 šaukštai grietinės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos

Paruošimo būdas

  1. Ištirpintą sviestą palikite atvėsti.
  2. Plakite kiaušinius, suberkite cukrų ir dar kartą paplakite. Į šį mišinį supilkite sviestą, įdėkite grietinę, vanilės esenciją ir viską gerai išplakite. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišykite iki vientisos masės.
  3. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus. Kelias slyvas supjaustykite griežinėliais papuošimui, likusias – mažais gabaliukais.
  4. Į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens formą supilkite pusę tešlos, sudėkite pjaustytas slyvas, užpilkite likusia tešla ir viršų papuoškite slyvų griežinėliais.
  5. Kepkite neįkaitintoje orkaitėje 200°C temperatūroje 40–45 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė.

Patarimas

Šis slyvų pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikiai tiks ir kitą dieną prie arbatos ar kavos.