Soti šiupininė sriuba su mėsa, daržovėmis ir rūgštele – lėkštė komforto

Soti šiupininė sriuba su mėsa

Ingredientai

  • 2,5 litro vandens

  • 600 g įvairios mėsos (smulkintos)

  • 300 g pomidorų pastos

  • 2 didesni rauginti agurkai (arba 3 mažesni, arba ~280 g raugintų kopūstų)

  • 2 bulvės

  • 250 g alyvuogių

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • 1 morka

  • 1 citrina

  • 2 dideli svogūnai

  • 1 pundelis krapų, petražolių ar kalendros

  • 4 jautienos sultinio kubeliai („Gallina Blanca“)

  • 1 česnako skiltelė

  • 2 lauro lapai

  • 4 juodieji pipirai (žirneliais)

  • Druska ir malti pipirai – pagal skonį

Paruošimas

  1. Mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais.

  2. Jei agurkų odelė kieta – nulupkite, jei minkšta – tiesiog smulkiai supjaustykite.

  3. Užkaiskite puodą su vandeniu ir ištirpdykite sultinio kubelius.

  4. Tuo metu keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite svogūnus, kol taps permatomi. Tuomet sudėkite mėsą ir pomidorų pastą, pavirkite ant silpnos ugnies.

  5. Kai vanduo puode užvirs, perkelkite į jį mėsos ir daržovių troškinį. Įdėkite supjaustytas bulves, morką, smulkintą česnaką. Suberkite alyvuoges kartu su jų skysčiu, agurkus, kukurūzus. Uždenkite ir pavirkite dar kelias minutes.

  6. Paragaukite, jei reikia – pagardinkite druska ir pipirais.

  7. Nukelkite puodą nuo kaitros, suberkite smulkintus žalumynus ir vėl uždenkite dangtį.

  8. Supilstykite į dubenėlius, prieš patiekiant įlašinkite šviežių citrinų sulčių ir papuoškite šviežiais žalumynais.

Patarimas

Ši sriuba puikiai atsiskleidžia šiek tiek pastovėjusi – palaukite 10–15 min., kol susijungs visi skoniai. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.