Ingredientai
-
2,5 litro vandens
-
600 g įvairios mėsos (smulkintos)
-
300 g pomidorų pastos
-
2 didesni rauginti agurkai (arba 3 mažesni, arba ~280 g raugintų kopūstų)
-
2 bulvės
-
250 g alyvuogių
-
100 g konservuotų kukurūzų
-
1 morka
-
1 citrina
-
2 dideli svogūnai
-
1 pundelis krapų, petražolių ar kalendros
-
4 jautienos sultinio kubeliai („Gallina Blanca“)
-
1 česnako skiltelė
-
2 lauro lapai
-
4 juodieji pipirai (žirneliais)
-
Druska ir malti pipirai – pagal skonį
Paruošimas
-
Mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais.
-
Jei agurkų odelė kieta – nulupkite, jei minkšta – tiesiog smulkiai supjaustykite.
-
Užkaiskite puodą su vandeniu ir ištirpdykite sultinio kubelius.
-
Tuo metu keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite svogūnus, kol taps permatomi. Tuomet sudėkite mėsą ir pomidorų pastą, pavirkite ant silpnos ugnies.
-
Kai vanduo puode užvirs, perkelkite į jį mėsos ir daržovių troškinį. Įdėkite supjaustytas bulves, morką, smulkintą česnaką. Suberkite alyvuoges kartu su jų skysčiu, agurkus, kukurūzus. Uždenkite ir pavirkite dar kelias minutes.
-
Paragaukite, jei reikia – pagardinkite druska ir pipirais.
-
Nukelkite puodą nuo kaitros, suberkite smulkintus žalumynus ir vėl uždenkite dangtį.
-
Supilstykite į dubenėlius, prieš patiekiant įlašinkite šviežių citrinų sulčių ir papuoškite šviežiais žalumynais.
Patarimas
Ši sriuba puikiai atsiskleidžia šiek tiek pastovėjusi – palaukite 10–15 min., kol susijungs visi skoniai. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.