INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
1 kg bulvių
-
0,5 pakelio kiaulių žarnų (apie 2,5 metro)
-
250 ml pieno
-
150 g rūkytų lašinių
-
1 vidutinio dydžio svogūnas
-
1 lauro lapas
-
Šiek tiek druskos
-
Šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Žarnas pamirkykite šaltame vandenyje ir keletą kartų perplaukite. Palikite mirkti 2–3 valandas, kad nebeliktų sūrumo.
-
Lašinius supjaustykite smulkiais gabaliukais ir apkepinkite keptuvėje. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite kartu.
-
Nuskustas bulves sutarkuokite. Užvirinkite pieną ir supilkite į tarkius. Skysčio kiekį galite koreguoti pagal pageidaujamą masės tirštumą.
-
Į tarkius supilkite beveik visus riebalus nuo spirgučių (su ar be jų), pagardinkite druska, pipirais, ir įtrintu lauro lapu.
-
Išmirkytas žarnas padėkite ant stalo. Vieną galą užnerkite ant pagaliuko arba užriškite.
-
Naudodami mėsmalės antgalį ar nupjautą butelį, pripildykite žarnas tarkių mase. Nepildykite iki galo – masė kepant plečiasi. Galiausiai suriškite galus.
-
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite 1–2 šaukštais spirgučių riebalų.
-
Žarnas sudėkite į skardą, subadykite adata ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min. Po 5–8 min. kepimo dar kartą subadykite, kad nesutrūktų.
-
Iškepusius vėdarus supjaustykite ir apipilkite likusiais spirgučiais. Tiekiama su grietine.