Ingredientai:
-
1 stiklinė sultinio (arba vandens, arba pieno)
-
1 šaukštas sviesto
-
1 šaukštas miltų
-
1 kupinas šaukštas grietinės
-
pagal skonį druskos
-
1 žiupsnelis pipirų
Paruošimo eiga:
-
Nedideliame puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą.
-
Suberkite miltus ir maišydami juos šiek tiek pakepinkite ant silpnos ugnies, kol šie įgaus švelniai gelsvą atspalvį ir paskleis malonų aromatą.
-
Plona srovele, vis maišydami, pilkite pasirinktą skystį – sultinį, vandenį arba pieną. Supilkite ne iš karto, o po truputį, kad padažas išliktų vientisas be gumulėlių. Kaitinkite kelias minutes, kol sutirštės.
-
Nuimkite nuo kaitros, įmaišykite grietinę, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Po grietinės dėjimo nebekaitinkite, kad ji nesutrauktų.
-
Padažas tinka patiekti su kotletais, virtinukais, bulvėmis, švilpikais ar kitais šiltais patiekalais.
Patarimai:
-
Norėdami šiek tiek kitokio skonio, kartu su grietine įmaišykite 1–2 šaukštus pomidorų padažo – taip padažas įgaus švelniai rausvą atspalvį.
-
Dar daugiau skonio suteiks keptas svogūnas ar česnakas – juos apkepkite svieste prieš dedant miltus.
-
Pabaigoje galite įmaišyti šviežių smulkintų žolelių – petražolių, krapų ar baziliko.