Švelnus baltas padažas prie kotletų ir ne tik – klasika kiekvienoje virtuvėje

Švelnus baltas padažas prie kotletų

Ingredientai:

  • 1 stiklinė sultinio (arba vandens, arba pieno)

  • 1 šaukštas sviesto

  • 1 šaukštas miltų

  • 1 kupinas šaukštas grietinės

  • pagal skonį druskos

  • 1 žiupsnelis pipirų

Paruošimo eiga:

  1. Nedideliame puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą.

  2. Suberkite miltus ir maišydami juos šiek tiek pakepinkite ant silpnos ugnies, kol šie įgaus švelniai gelsvą atspalvį ir paskleis malonų aromatą.

  3. Plona srovele, vis maišydami, pilkite pasirinktą skystį – sultinį, vandenį arba pieną. Supilkite ne iš karto, o po truputį, kad padažas išliktų vientisas be gumulėlių. Kaitinkite kelias minutes, kol sutirštės.

  4. Nuimkite nuo kaitros, įmaišykite grietinę, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Po grietinės dėjimo nebekaitinkite, kad ji nesutrauktų.

  5. Padažas tinka patiekti su kotletais, virtinukais, bulvėmis, švilpikais ar kitais šiltais patiekalais.

Patarimai:

  • Norėdami šiek tiek kitokio skonio, kartu su grietine įmaišykite 1–2 šaukštus pomidorų padažo – taip padažas įgaus švelniai rausvą atspalvį.

  • Dar daugiau skonio suteiks keptas svogūnas ar česnakas – juos apkepkite svieste prieš dedant miltus.

  • Pabaigoje galite įmaišyti šviežių smulkintų žolelių – petražolių, krapų ar baziliko.