Ingredientai:
-
250 ml vandens
-
100 g sviesto
-
1 žiupsnelis druskos
-
150 g kvietinių miltų
-
3 kiaušiniai
-
Cukrus – apibarstymui
-
Malto cinamono – pagal skonį
Kepimui:
-
1 litras aliejaus
Paruošimas:
-
Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir kaitinkite, kol sviestas pilnai ištirps, bet vandens neužvirinkite.
-
Į dubenį suberkite miltus, tada supilkite sviesto ir vandens mišinį. Maišykite, kol susidarys vientisa masė. Įmuškite kiaušinius po vieną, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.
-
Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Jei tokio neturite, naudokite tvirtą plastikinį maišelį su nukirptu galu (~2 cm).
-
Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba puode. Išspauskite tešlą tiesiai į aliejų – formuokite 8–10 cm ilgio juosteles. Kepkite, kol gražiai apskrus, pavartydami.
-
Iškepusias čiūras dar karštas apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
Patarimas:
Puikiai dera su šokoladiniu padažu ar kaip saldus užkandis prie kavos.