Švelnus baltas padažas prie kotletų ir ne tik – klasika kiekvienoje virtuvėje

Švelnus baltas padažas prie kotletų

Ingredientai:

  • 250 ml vandens

  • 100 g sviesto

  • 1 žiupsnelis druskos

  • 150 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • Cukrus – apibarstymui

  • Malto cinamono – pagal skonį

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus

Paruošimas:

  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir kaitinkite, kol sviestas pilnai ištirps, bet vandens neužvirinkite.

  2. Į dubenį suberkite miltus, tada supilkite sviesto ir vandens mišinį. Maišykite, kol susidarys vientisa masė. Įmuškite kiaušinius po vieną, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.

  3. Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Jei tokio neturite, naudokite tvirtą plastikinį maišelį su nukirptu galu (~2 cm).

  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba puode. Išspauskite tešlą tiesiai į aliejų – formuokite 8–10 cm ilgio juosteles. Kepkite, kol gražiai apskrus, pavartydami.

  5. Iškepusias čiūras dar karštas apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.

Patarimas:

Puikiai dera su šokoladiniu padažu ar kaip saldus užkandis prie kavos.