Receptas
Porcijų skaičius: 4
Reikės:
-
400 ml kokosų pieno
-
400 ml vištienos sultinio (arba vandens)
-
250 g vištienos krūtinėlės
-
10 krevečių be kiauto
-
200 g rudųjų pievagrybių
-
100 g ryžių makaronų
-
1 svogūno
-
2 česnako skiltelių
-
2 v.š. sojos padažo
-
1 v.š. raudonos kario pastos
Kepimui:
-
1 v.š. kokosų aliejaus
Patiekimui:
-
1 žaliųjų citrinų (laimo)
-
aitriosios paprikos (smulkintos, pagal skonį)
-
šviežios kalendros (nebūtina, bet labai tinka)
Paruošimo trukmė: apie 30 minučių
Gaminimo eiga:
-
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o grybus padalinkite į ketvirčius.
-
Puode įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir kario pastą – trumpai apkepinkite apie 2 minutes. Sudėkite vištieną, šiek tiek pakepinkite, kol apskrus. Supilkite kokosų pieną ir sultinį, įmaišykite sojos padažą.
-
Į puodą suberkite grybus bei makaronus ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės. Tuomet sudėkite krevetes ir pavirkite dar 5 minutes. Išjunkite kaitrą.
-
Supilstykite sriubą į dubenėlius. Prieš patiekiant išspauskite laimo sulčių, užberkite aitriosios paprikos ir šviežios kalendros.