Tailando įkvėpta Tom Yum sriuba su vištiena, krevetėmis ir makaronais

Tom Yum sriuba su vištiena

Receptas

Porcijų skaičius: 4

Reikės:

  • 400 ml kokosų pieno

  • 400 ml vištienos sultinio (arba vandens)

  • 250 g vištienos krūtinėlės

  • 10 krevečių be kiauto

  • 200 g rudųjų pievagrybių

  • 100 g ryžių makaronų

  • 1 svogūno

  • 2 česnako skiltelių

  • 2 v.š. sojos padažo

  • 1 v.š. raudonos kario pastos

Kepimui:

  • 1 v.š. kokosų aliejaus

Patiekimui:

  • 1 žaliųjų citrinų (laimo)

  • aitriosios paprikos (smulkintos, pagal skonį)

  • šviežios kalendros (nebūtina, bet labai tinka)

Paruošimo trukmė: apie 30 minučių

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o grybus padalinkite į ketvirčius.

  2. Puode įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir kario pastą – trumpai apkepinkite apie 2 minutes. Sudėkite vištieną, šiek tiek pakepinkite, kol apskrus. Supilkite kokosų pieną ir sultinį, įmaišykite sojos padažą.

  3. Į puodą suberkite grybus bei makaronus ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės. Tuomet sudėkite krevetes ir pavirkite dar 5 minutes. Išjunkite kaitrą.

  4. Supilstykite sriubą į dubenėlius. Prieš patiekiant išspauskite laimo sulčių, užberkite aitriosios paprikos ir šviežios kalendros.