Tartaletė su gaivia varške, citrusais ir uogų sluoksniu – vasaros deserto klasika

Tartaletė su gaivia varške, citrusais ir uogų sluoksniu

Ingredientai

Tešlai:

  • 100 g margarino (rekomenduojama VILNIUS kepiniams)

  • 100 g cukraus

  • 1 kiaušinis

  • 200 g miltų

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Varškės masei:

  • 500 g varškės

  • 1 stiklinė cukraus

  • 150 g grietinės

  • 2 šaukštai krakmolo

  • 3 kiaušiniai

  • 1 tarkuota citrinos žievelė

  • 1 citrinos sultys

Gaminimo eiga

  1. Minkštą, kambario temperatūros margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir suminkykite minkštą tešlą. Ją dėkite į šaldiklį, kol ruošite įdarą.

  2. Viename dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Kitame atskirai gerai išmaišykite varškę su grietine, krakmolu, tarkuota citrinos žievele ir sultimis. Abu mišinius sujunkite ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

  3. Paruoštą tešlą išklokite į kepimo formą, formuodami pagrindą ir šiek tiek pakeldami kraštelius. Supilkite varškės įdarą.

  4. Kepkite 160 °C temperatūroje apie 20–30 minučių, kol pagrindas gražiai pagels, o varškės masė sutvirtės. Iškepus pyragą atvėsinkite.

  5. Ant atvėsusios varškės dalies dėliokite supjaustytus vaisius ar uogas. Jeigu turite tortams skirtos želė – užpilkite ja. Neturint – galima naudoti paprastą želatiną: ją ištirpinkite apie pusėje puodelio vandens, šiek tiek pravėsinkite ir tolygiai paskirstykite ant viršaus.