Ingredientai
Tešlai:
-
100 g margarino (rekomenduojama VILNIUS kepiniams)
-
100 g cukraus
-
1 kiaušinis
-
200 g miltų
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
Varškės masei:
-
500 g varškės
-
1 stiklinė cukraus
-
150 g grietinės
-
2 šaukštai krakmolo
-
3 kiaušiniai
-
1 tarkuota citrinos žievelė
-
1 citrinos sultys
Gaminimo eiga
-
Minkštą, kambario temperatūros margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir suminkykite minkštą tešlą. Ją dėkite į šaldiklį, kol ruošite įdarą.
-
Viename dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Kitame atskirai gerai išmaišykite varškę su grietine, krakmolu, tarkuota citrinos žievele ir sultimis. Abu mišinius sujunkite ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
-
Paruoštą tešlą išklokite į kepimo formą, formuodami pagrindą ir šiek tiek pakeldami kraštelius. Supilkite varškės įdarą.
-
Kepkite 160 °C temperatūroje apie 20–30 minučių, kol pagrindas gražiai pagels, o varškės masė sutvirtės. Iškepus pyragą atvėsinkite.
-
Ant atvėsusios varškės dalies dėliokite supjaustytus vaisius ar uogas. Jeigu turite tortams skirtos želė – užpilkite ja. Neturint – galima naudoti paprastą želatiną: ją ištirpinkite apie pusėje puodelio vandens, šiek tiek pravėsinkite ir tolygiai paskirstykite ant viršaus.