Auksiniai bulvių kroketai su traškia plutele

Auksiniai bulvių kroketai su traškia plutele

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1 kg virtų bulvių

  • 200 g džiūvėsėlių

  • 3 šaukštai krakmolo

  • 2 kiaušiniai

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis pipirų

Kepimui:

  • 500 ml aliejaus

KROKETŲ GAMINIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Virtas bulves sutrinkite arba sumalkite. Įmuškite kiaušinius, pabarstykite druska, pipirais ar kitais norimais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.

  2. Į masę suberkite krakmolą ir išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.

  3. Rankomis, pamirkytomis vandenyje, formuokite nedidelius rutuliukus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

  4. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 3–5 minutes, kol gražiai apskrus ir taps auksiniai.

  5. Puikiai dera su padažu iš pomidorų padažo, majonezo ir garstyčių (santykiu 2:1:1).

Patarimas:

Norite dar traškesnių? Prieš kepimą leiskite suformuotiems kroketams šiek tiek pastovėti šaldytuve – pluta bus stabilesnė ir traškesnė.