INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
1 kg virtų bulvių
-
200 g džiūvėsėlių
-
3 šaukštai krakmolo
-
2 kiaušiniai
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis pipirų
Kepimui:
-
500 ml aliejaus
KROKETŲ GAMINIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Virtas bulves sutrinkite arba sumalkite. Įmuškite kiaušinius, pabarstykite druska, pipirais ar kitais norimais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
-
Į masę suberkite krakmolą ir išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
-
Rankomis, pamirkytomis vandenyje, formuokite nedidelius rutuliukus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
-
Kepkite įkaitintame aliejuje apie 3–5 minutes, kol gražiai apskrus ir taps auksiniai.
-
Puikiai dera su padažu iš pomidorų padažo, majonezo ir garstyčių (santykiu 2:1:1).
Patarimas:
Norite dar traškesnių? Prieš kepimą leiskite suformuotiems kroketams šiek tiek pastovėti šaldytuve – pluta bus stabilesnė ir traškesnė.