INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
-
0,5 kg kiaulienos nugarinės
-
2 dideli (arba 3 mažesni) kiaušiniai
-
Kvietinių miltų – pagal poreikį
-
Kietojo sūrio (tarkuoto, pvz., „Džiugas“) – pagal poreikį
-
Džiūvėsėlių – pagal poreikį
-
Paprikos miltelių – pagal skonį
-
Juodųjų pipirų (maltų) – pagal skonį
-
Druskos – pagal skonį
-
Aliejaus kepimui – kiek reikia
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Kiaulienos nugarinę padalykite į 6 dalis. Kiekvieną gabalėlį išmuškite muštuku, kad būtų plonesni. Pabarstykite pipirais, paprika bei druska.
-
Pasiruoškite tris indelius: viename – miltai, kitame – išplakti kiaušiniai, trečiame – sumaišyti džiūvėsėliai su tarkuotu sūriu.
-
Mėsos gabaliukus iš eilės apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai – sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje. Norėdami storesnės plutelės, paskutinį žingsnį galite pakartoti.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įdėkite karbonadus ir kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Norėdami patikrinti, ar iškepę – atsargiai pabadykite peiliu.
-
Tiekti tinka su bulvių koše ir burokėlių salotomis ar kitomis daržovėmis.