Auksiniai kiaulienos kepsneliai su traškia sūrio plutele

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 6

  • 0,5 kg kiaulienos nugarinės

  • 2 dideli (arba 3 mažesni) kiaušiniai

  • Kvietinių miltų – pagal poreikį

  • Kietojo sūrio (tarkuoto, pvz., „Džiugas“) – pagal poreikį

  • Džiūvėsėlių – pagal poreikį

  • Paprikos miltelių – pagal skonį

  • Juodųjų pipirų (maltų) – pagal skonį

  • Druskos – pagal skonį

  • Aliejaus kepimui – kiek reikia

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Kiaulienos nugarinę padalykite į 6 dalis. Kiekvieną gabalėlį išmuškite muštuku, kad būtų plonesni. Pabarstykite pipirais, paprika bei druska.

  2. Pasiruoškite tris indelius: viename – miltai, kitame – išplakti kiaušiniai, trečiame – sumaišyti džiūvėsėliai su tarkuotu sūriu.

  3. Mėsos gabaliukus iš eilės apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai – sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje. Norėdami storesnės plutelės, paskutinį žingsnį galite pakartoti.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įdėkite karbonadus ir kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Norėdami patikrinti, ar iškepę – atsargiai pabadykite peiliu.

  5. Tiekti tinka su bulvių koše ir burokėlių salotomis ar kitomis daržovėmis.