Bulviniai blyneliai su sultingu mėsos įdaru – sotus ir gardus naminis patiekalas

Bulviniai blyneliai su sultingu mėsos įdaru

Ingredientai

  • 8 vidutinio dydžio bulvės

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 2 kiaušiniai

  • Druska – pagal skonį

  • Pipirai – pagal skonį

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos

  • Druska – pagal skonį

  • Pipirai – pagal skonį

  • (Papildomai – mėgstami mėsos prieskoniai)

Kepimui:

  • Aliejaus – tiek, kiek prireiks

Paruošimo eiga

  1. Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kartu su svogūnu. Rankomis atsargiai nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais, kruopščiai išmaišykite.

  2. Įdarui faršą pagardinkite druska, pipirais (galite pridėti ir kitų mėgstamų prieskonių) ir išmaišykite iki vientisos masės.

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.

  4. Ant keptuvės dėkite šaukštą bulvių masės – tai bus blyno pagrindas. Rankomis suformuokite ploną faršo paplotėlį ir uždėkite jį ant bulvių. Viršų uždenkite kitu šaukštu tarkių, paskirstydami, kad įdaras liktų viduje.

  5. Sumažinkite kaitrą ir kepkite, kol blyneliai gražiai apskrus iš abiejų pusių. Kepkite neskubėdami, kad įdaras spėtų iškepti, o išorė taptų traški.

Patarimas

Šie blyneliai ypač skanūs su grietine arba česnakiniu padažu. Puikiai dera ir su raugintomis daržovėmis ar šviežiomis salotomis.