Ingredientai
-
8 vidutinio dydžio bulvės
-
1 nedidelis svogūnas
-
2 kiaušiniai
-
Druska – pagal skonį
-
Pipirai – pagal skonį
Įdarui:
-
300 g maltos mėsos
-
Druska – pagal skonį
-
Pipirai – pagal skonį
-
(Papildomai – mėgstami mėsos prieskoniai)
Kepimui:
-
Aliejaus – tiek, kiek prireiks
Paruošimo eiga
-
Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kartu su svogūnu. Rankomis atsargiai nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais, kruopščiai išmaišykite.
-
Įdarui faršą pagardinkite druska, pipirais (galite pridėti ir kitų mėgstamų prieskonių) ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
-
Ant keptuvės dėkite šaukštą bulvių masės – tai bus blyno pagrindas. Rankomis suformuokite ploną faršo paplotėlį ir uždėkite jį ant bulvių. Viršų uždenkite kitu šaukštu tarkių, paskirstydami, kad įdaras liktų viduje.
-
Sumažinkite kaitrą ir kepkite, kol blyneliai gražiai apskrus iš abiejų pusių. Kepkite neskubėdami, kad įdaras spėtų iškepti, o išorė taptų traški.
Patarimas
Šie blyneliai ypač skanūs su grietine arba česnakiniu padažu. Puikiai dera ir su raugintomis daržovėmis ar šviežiomis salotomis.