Greita trinta pievagrybių sriuba su sūriu – paruošiama vos per 20 minučių

Greita trinta pievagrybių sriuba su sūriu

Ingredientai

  • 250 g pievagrybių

  • 3 bulvės (vidutinės, apie 300 g)

  • 100 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir riebi)

  • 50 g pelėsinio sūrio (nebūtinas, bet labai tinka – pvz., „VILVI Memel Blue“)

  • Vandens arba sultinio – tiek, kad apsemtų bulves

  • 1 svogūnas

  • 40 g sviesto (arba 3 šaukštai alyvuogių aliejaus)

  • 2 česnako skiltelės

  • Druskos – pagal skonį

  • Šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas

  1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite tiek vandens ar sultinio, kad apsemtų, ir virkite apie 15–17 minučių, kol suminkštės.

  2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

  3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus iki minkštumo, tada trumpai pakepinkite česnaką ir galiausiai sudėkite pievagrybius. Kepkite, kol grybai sumažės ir lengvai apskrus. Kelis griežinėlius pasilikite papuošimui.

  4. Išvirus bulvėms, į tą patį puodą sudėkite keptus pievagrybius, įpilkite grietinėlę, įtrupinkite sūrį (jei naudojate).

  5. Trinkite sriubą elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Pagardinkite druska, pipirais. Jei reikia – trumpai pakaitinkite prieš patiekiant.

Patarimai

  • Pelėsinis sūris suteikia sriubai sodrumo, bet galite naudoti ir kietą tarkuotą sūrį – ar visai jo atsisakyti.

  • Skanaus su čiabata ar prancūziška duona.

  • Norėdami veganiškos versijos, naudokite kokosų pieną vietoj grietinėlės ir atsisakykite sūrio.

  • Pabaigoje galima įberti žiupsnelį muskato ar kardamono dėl papildomo aromato.