Ingredientai
-
250 g pievagrybių
-
3 bulvės (vidutinės, apie 300 g)
-
100 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir riebi)
-
50 g pelėsinio sūrio (nebūtinas, bet labai tinka – pvz., „VILVI Memel Blue“)
-
Vandens arba sultinio – tiek, kad apsemtų bulves
-
1 svogūnas
-
40 g sviesto (arba 3 šaukštai alyvuogių aliejaus)
-
2 česnako skiltelės
-
Druskos – pagal skonį
-
Šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas
-
Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite tiek vandens ar sultinio, kad apsemtų, ir virkite apie 15–17 minučių, kol suminkštės.
-
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
-
Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus iki minkštumo, tada trumpai pakepinkite česnaką ir galiausiai sudėkite pievagrybius. Kepkite, kol grybai sumažės ir lengvai apskrus. Kelis griežinėlius pasilikite papuošimui.
-
Išvirus bulvėms, į tą patį puodą sudėkite keptus pievagrybius, įpilkite grietinėlę, įtrupinkite sūrį (jei naudojate).
-
Trinkite sriubą elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Pagardinkite druska, pipirais. Jei reikia – trumpai pakaitinkite prieš patiekiant.
Patarimai
-
Pelėsinis sūris suteikia sriubai sodrumo, bet galite naudoti ir kietą tarkuotą sūrį – ar visai jo atsisakyti.
-
Skanaus su čiabata ar prancūziška duona.
-
Norėdami veganiškos versijos, naudokite kokosų pieną vietoj grietinėlės ir atsisakykite sūrio.
-
Pabaigoje galima įberti žiupsnelį muskato ar kardamono dėl papildomo aromato.