Klasikinė silkė su actu ir svogūnais – greitai paruošiama užkanda

Klasikinė silkė su actu ir svogūnais

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 2 vnt silkės

  • 1 vnt svogūnas

  • 200 ml vandens

  • 5 šaukštai acto

  • 2 šaukšteliai cukraus

  • 5 vnt juodųjų pipirų žirneliais

Patiekiant:

  • Šiek tiek aliejaus

Paruošimas

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Į stiklinę šalto vandens supilkite actą, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kad šis ištirptų.

  2. Jei reikia, nulupkite silkę, supjaustykite ją gabalėliais ir sudėkite į gilesnį indą. Svogūną nulupkite, supjaustykite žiedais ir dėkite ant silkės. Įberkite juodųjų pipirų. Viską užpilkite paruoštu acto tirpalu ir palikite 30–60 minučių marinuotis.

  3. Po marinavimo marinato skystį nupilkite. Silkės gabalėlius ir svogūnų žiedus lengvai apšlakstykite aliejumi. Skanaus!