Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
-
2 vnt silkės
-
1 vnt svogūnas
-
200 ml vandens
-
5 šaukštai acto
-
2 šaukšteliai cukraus
-
5 vnt juodųjų pipirų žirneliais
Patiekiant:
-
Šiek tiek aliejaus
Paruošimas
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Į stiklinę šalto vandens supilkite actą, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kad šis ištirptų.
-
Jei reikia, nulupkite silkę, supjaustykite ją gabalėliais ir sudėkite į gilesnį indą. Svogūną nulupkite, supjaustykite žiedais ir dėkite ant silkės. Įberkite juodųjų pipirų. Viską užpilkite paruoštu acto tirpalu ir palikite 30–60 minučių marinuotis.
-
Po marinavimo marinato skystį nupilkite. Silkės gabalėlius ir svogūnų žiedus lengvai apšlakstykite aliejumi. Skanaus!