Benedikto kiaušiniai su avokadu ir ikrų užtepėle – pusryčiai kaip restorane

Benedikto kiaušiniai su avokadu ir ikrų užtepėle

Receptas

Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai

  • 80 g ZIGMAS stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis (arba rūkytos ar sūdytos lašišos)

  • 1 mažas avokadas

  • 1 šviesi bandelė

  • šiek tiek žalumynų (patiekiant)

Padažui:

  • 1 kiaušinio trynys

  • 50 g sviesto

  • šlakelis citrinų sulčių

  • druskos pagal skonį

  • šiek tiek pipirų

Paruošimo laikas: apie 20 min

Gaminimo eiga:

  1. Kiekvieną kiaušinį atsargiai įmuškite į sietelį, kad nubėgtų perteklinis baltymas – taip virti kiaušiniai bus dailesnės formos. Tuomet perkelkite juos į atskirus indelius.

  2. Į didesnį puodą pripilkite vandens – jis bus reikalingas tiek garų voniai, tiek kiaušinių virimui. Vanduo turi būti arti virimo, bet ne kunkuliuojantis.

  3. Sviestą ištirpinkite – galima naudoti garų vonelę, mikrobangų krosnelę ar kaitinti ant viryklės. Palikite šiek tiek pravėsti.

  4. Virš garų pastatykite metalinį arba stiklinį dubenį – jo dugnas neturi liesti vandens paviršiaus.

  5. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynį, šiek tiek paplakite, įlašinkite citrinos sulčių ir dar plakite iki šilto prisilietimo (apie 30 sekundžių). Nuimkite nuo garų.

  6. Vandenyje šaukštu padarykite nedidelį sūkurį ir po vieną atsargiai įleiskite kiaušinius. Virkite tiksliai 3 minutes.

  7. Tuo metu dubenį su tryniu grąžinkite ant garų ir nuolat plakdami pamažu supilkite sviestą. Maišykite, kol gausite vientisą, tirštą padažą. Pagardinkite druska, pipirais ir jei norite – papildomu citrinos sultelių šlakeliu.

  8. Išvirus kiaušinius, išgriebkite juos kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nulašėtų vandens perteklius.

  9. Bandelę perpjaukite pusiau ir lengvai paskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių.

  10. Ant kiekvienos bandelės puselės užtepkite ikrų užtepėlės, uždėkite avokado riekelių ir viršų papuoškite virtų kiaušinių porcija.

  11. Apšlakstykite paruoštu padažu, pabarstykite žalumynais ir iškart patiekite.

Patarimai:

  • Rinkitės šviežius kiaušinius – tuomet jie išverda taisyklingesnės formos.

  • Jei padažas atvėso ir sutirštėjo – įmaišykite truputį šilto vandens.

  • Virimui vienu metu galite naudoti didesnį puodą, jei gaminate daugiau nei dvi porcijas.