Receptas
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
-
2 kiaušiniai
-
80 g ZIGMAS stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis (arba rūkytos ar sūdytos lašišos)
-
1 mažas avokadas
-
1 šviesi bandelė
-
šiek tiek žalumynų (patiekiant)
Padažui:
-
1 kiaušinio trynys
-
50 g sviesto
-
šlakelis citrinų sulčių
-
druskos pagal skonį
-
šiek tiek pipirų
Paruošimo laikas: apie 20 min
Gaminimo eiga:
-
Kiekvieną kiaušinį atsargiai įmuškite į sietelį, kad nubėgtų perteklinis baltymas – taip virti kiaušiniai bus dailesnės formos. Tuomet perkelkite juos į atskirus indelius.
-
Į didesnį puodą pripilkite vandens – jis bus reikalingas tiek garų voniai, tiek kiaušinių virimui. Vanduo turi būti arti virimo, bet ne kunkuliuojantis.
-
Sviestą ištirpinkite – galima naudoti garų vonelę, mikrobangų krosnelę ar kaitinti ant viryklės. Palikite šiek tiek pravėsti.
-
Virš garų pastatykite metalinį arba stiklinį dubenį – jo dugnas neturi liesti vandens paviršiaus.
-
Į dubenį įmuškite kiaušinio trynį, šiek tiek paplakite, įlašinkite citrinos sulčių ir dar plakite iki šilto prisilietimo (apie 30 sekundžių). Nuimkite nuo garų.
-
Vandenyje šaukštu padarykite nedidelį sūkurį ir po vieną atsargiai įleiskite kiaušinius. Virkite tiksliai 3 minutes.
-
Tuo metu dubenį su tryniu grąžinkite ant garų ir nuolat plakdami pamažu supilkite sviestą. Maišykite, kol gausite vientisą, tirštą padažą. Pagardinkite druska, pipirais ir jei norite – papildomu citrinos sultelių šlakeliu.
-
Išvirus kiaušinius, išgriebkite juos kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nulašėtų vandens perteklius.
-
Bandelę perpjaukite pusiau ir lengvai paskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių.
-
Ant kiekvienos bandelės puselės užtepkite ikrų užtepėlės, uždėkite avokado riekelių ir viršų papuoškite virtų kiaušinių porcija.
-
Apšlakstykite paruoštu padažu, pabarstykite žalumynais ir iškart patiekite.
Patarimai:
-
Rinkitės šviežius kiaušinius – tuomet jie išverda taisyklingesnės formos.
-
Jei padažas atvėso ir sutirštėjo – įmaišykite truputį šilto vandens.
-
Virimui vienu metu galite naudoti didesnį puodą, jei gaminate daugiau nei dvi porcijas.