Cepelinai iš virtų bulvių su varške ir mėsa – du skoniai viename

Cepelinai iš virtų bulvių su varške ir mėsa

Ingredientai

Tešlai:

  • 900 g virtų bulvių

  • 110 g krakmolo

  • 1 kiaušinis

Varškės įdarui:

  • 160 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • druskos pagal skonį

Mėsos įdarui:

  • 400 g jautienos faršo

  • 60 g svogūnų

  • 30 g sultinio

  • druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

  1. Virtas bulves nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos ir suberkite krakmolą. Viską gerai išmaišykite.

  2. Varškės įdaras: pertrinkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

  3. Mėsos įdaras: mėsą patroškinkite, sumalkite, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite druska, pipirais ir įpilkite šiek tiek sultinio – viską sumaišykite iki vientisos masės.

  4. Iš bulvių masės formuokite nedidelius paplotėlius, į jų centrą dėkite pasirinktą įdarą ir užspauskite kraštus, suformuodami cepelinų formą.

  5. Kad verdant cepelinai neiširtų, galite į verdantį pasūdytą vandenį įpilti šaukštą krakmolo ištirpinto šaltame vandenyje. Cepelinus virkite apie 5 minutes nuo užvirimo pradžios.