Ingredientai
Tešlai:
-
900 g virtų bulvių
-
110 g krakmolo
-
1 kiaušinis
Varškės įdarui:
-
160 g varškės
-
1 kiaušinis
-
druskos pagal skonį
Mėsos įdarui:
-
400 g jautienos faršo
-
60 g svogūnų
-
30 g sultinio
-
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas
-
Virtas bulves nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos ir suberkite krakmolą. Viską gerai išmaišykite.
-
Varškės įdaras: pertrinkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
-
Mėsos įdaras: mėsą patroškinkite, sumalkite, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite druska, pipirais ir įpilkite šiek tiek sultinio – viską sumaišykite iki vientisos masės.
-
Iš bulvių masės formuokite nedidelius paplotėlius, į jų centrą dėkite pasirinktą įdarą ir užspauskite kraštus, suformuodami cepelinų formą.
-
Kad verdant cepelinai neiširtų, galite į verdantį pasūdytą vandenį įpilti šaukštą krakmolo ištirpinto šaltame vandenyje. Cepelinus virkite apie 5 minutes nuo užvirimo pradžios.