Ingredientai
-
250 g pievagrybių
-
3 bulvės (vidutinės, apie 300 g)
-
100 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir riebi)
-
50 g pelėsinio sūrio (nebūtinas, bet labai tinka – pvz., „VILVI Memel Blue“)
-
Vandens arba sultinio – tiek, kad apsemtų bulves
-
1 svogūnas
-
40 g sviesto (arba 3 šaukštai alyvuogių aliejaus)
-
2 česnako skiltelės
-
Druskos – pagal skonį
-
Šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas
-
Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite tiek vandens ar sultinio, kad apsemtų, ir virkite apie 15–17 minučių, kol suminkštės.
-
Tuo metu pasiruoškite daržoves: svogūną supjaustykite smulkiai, česnaką susmulkinkite, pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
-
Keptuvėje ištirpinkite sviestą (arba įkaitinkite aliejų). Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Įmaišykite česnaką, kepkite dar pusę minutės, tada suberkite pievagrybius ir kepkite, kol jie sumažės ir lengvai apskrus. Kelias griežinėlių pasilikite papuošimui.
-
Kai bulvės bus išvirusios, sudėkite į puodą keptus pievagrybius, įpilkite grietinėlę, įtrupinkite sūrį (jei naudojate).
-
Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos, glotnios konsistencijos. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jei sriuba atvėso – trumpai pakaitinkite.
Patarimai
-
Pelėsinis sūris suteikia sriubai sodrumo, bet galite naudoti ir kietą tarkuotą sūrį – ar visai jo atsisakyti.
-
Skanaus su čiabata ar prancūziška duona.
-
Norėdami veganiškos versijos, naudokite kokosų pieną vietoj grietinėlės ir atsisakykite sūrio.
-
Pabaigoje galima įberti žiupsnelį muskato ar kardamono dėl papildomo aromato.