Greiti naminiai kebabai orkaitėje su česnakiniu padažu

Greiti naminiai kebabai orkaitėje su česnakiniu padažu

Ingredientai

Pagrindui:

  • 5 tortilijos

Įdarui:

  • 800 g vištienos

  • ½ gūžės baltųjų kopūstų

  • 3 švieži agurkai

  • 3 pomidorai

  • 100 g graikiško jogurto

  • 1 svogūnas

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių

  • Druska, pipirai – pagal skonį

Padažui:

  • 300 g graikiško jogurto

  • 3 šaukštai majonezo

  • 4 česnako skiltelės

  • Šiek tiek druskos

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kartu. Prieš baigdami – įmaišykite 100 g graikiško jogurto, pagardinkite prieskoniais ir keletą minučių patroškinkite po dangčiu.

  2. Padažui sumaišykite graikišką jogurtą su majonezu, įspauskite česnako skilteles, pabarstykite druska ir viską gerai išmaišykite.

  3. Kopūstą sutarkuokite, pomidorus ir agurkus supjaustykite griežinėliais. Sudėkite visas daržoves į vieną dubenį, pabarstykite žiupsneliu druskos.

  4. Imkite tortilijas ir ant kiekvienos dėkite daržovių, tada karštos vištienos, galiausiai užpilkite pasiruošto česnakinio padažo.

  5. Susukite tortilijas į kebabo formą, suvyniokite į foliją ir pašildykite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10–15 minučių.