Ingredientai
Pagrindui:
-
5 tortilijos
Įdarui:
-
800 g vištienos
-
½ gūžės baltųjų kopūstų
-
3 švieži agurkai
-
3 pomidorai
-
100 g graikiško jogurto
-
1 svogūnas
-
Šlakelis alyvuogių aliejaus
-
Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
-
Druska, pipirai – pagal skonį
Padažui:
-
300 g graikiško jogurto
-
3 šaukštai majonezo
-
4 česnako skiltelės
-
Šiek tiek druskos
Gaminimo eiga
-
Vištieną supjaustykite juostelėmis, apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kartu. Prieš baigdami – įmaišykite 100 g graikiško jogurto, pagardinkite prieskoniais ir keletą minučių patroškinkite po dangčiu.
-
Padažui sumaišykite graikišką jogurtą su majonezu, įspauskite česnako skilteles, pabarstykite druska ir viską gerai išmaišykite.
-
Kopūstą sutarkuokite, pomidorus ir agurkus supjaustykite griežinėliais. Sudėkite visas daržoves į vieną dubenį, pabarstykite žiupsneliu druskos.
-
Imkite tortilijas ir ant kiekvienos dėkite daržovių, tada karštos vištienos, galiausiai užpilkite pasiruošto česnakinio padažo.
-
Susukite tortilijas į kebabo formą, suvyniokite į foliją ir pašildykite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10–15 minučių.