Lengvas tiramisu desertas be kiaušinių – greitai paruošiamas skanėstas

Lengvas tiramisu desertas

Porcijų skaičius: 6

Ingredientai

  • 250 g maskarponės sūrio

  • 200 ml grietinėlės

  • 50 g cukraus

  • 1 stiklinė juodos kavos

  • 1 šaukštas brendžio

  • 0,5 šaukštelio vanilės esencijos

  • 2 šaukštai kakavos

  • 1 pakelis biskvitinių sausainių (pirštelių)

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 valanda

Gaminimo eiga

  1. Į dubenį dėkite maskarponės sūrį, berkite cukrų, įpilkite vanilės esencijos ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
    Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai ją įmaišykite į maskarponės mišinį.

  2. Kavos stiklinėje išmaišykite šaukštą brendžio. Kiekvieną biskvitinį sausainį trumpai pamirkykite šiame mišinyje ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį pasirinktoje formoje.

  3. Ant sausainių paskleiskite dalį paruošto kremo, viršų pabarstykite kakava. Kartokite veiksmą: dar vienas mirkytų sausainių sluoksnis, kremo sluoksnis ir kakavos pabarstymas.

  4. Tiramisu desertą padėkite į šaldytuvą ir leiskite jam pastovėti bent 4 valandas, o geriausia – per naktį.
    Skanaus!