Maži kepti čeburekai su sultingu vištienos įdaru kefyro tešloje

Maži kepti čeburekai

INGREDIENTAI (apie 14 vnt.):

Tešlai:

  • 350 g kvietinių miltų

  • 250 g kefyro

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 0,5 šaukštelio sodos

  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 250 g maltos mėsos (naudotas vištienos kumpelių faršas)

  • 1 svogūnas

  • Prieskoniai vištienai (pagal skonį)

  • Džiovintos petražolės (pagal skonį)

Kepimui:

  • Aliejus (pagal poreikį)

PARUOŠIMAS (apie 20 min.):

  1. Į dubenį kefyrą sumaišykite su soda, aliejumi, miltais ir druska. Išminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

  2. Svogūną susmulkinkite.

  3. Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje ir trumpai apkepkite svogūną, kol suminkštės.

  4. Į mėsą įmaišykite prieskonius, džiovintas petražoles bei apkepintą svogūną. Viską gerai išmaišykite.

  5. Iš atšaldytos tešlos gabaliuko iškočiokite maždaug 15 cm skersmens apskritimą. Į vieną pusę dėkite šaukštą mėsos, užlenkite antrąją pusę, kraštus užspauskite šakute.

  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite čeburekus ir kepkite vartydami, kol gražiai apskrus.

  7. Iškepusius čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers riebalų perteklių.