INGREDIENTAI (apie 14 vnt.):
Tešlai:
-
350 g kvietinių miltų
-
250 g kefyro
-
2 šaukštai aliejaus
-
0,5 šaukštelio sodos
-
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
250 g maltos mėsos (naudotas vištienos kumpelių faršas)
-
1 svogūnas
-
Prieskoniai vištienai (pagal skonį)
-
Džiovintos petražolės (pagal skonį)
Kepimui:
-
Aliejus (pagal poreikį)
PARUOŠIMAS (apie 20 min.):
-
Į dubenį kefyrą sumaišykite su soda, aliejumi, miltais ir druska. Išminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
-
Svogūną susmulkinkite.
-
Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje ir trumpai apkepkite svogūną, kol suminkštės.
-
Į mėsą įmaišykite prieskonius, džiovintas petražoles bei apkepintą svogūną. Viską gerai išmaišykite.
-
Iš atšaldytos tešlos gabaliuko iškočiokite maždaug 15 cm skersmens apskritimą. Į vieną pusę dėkite šaukštą mėsos, užlenkite antrąją pusę, kraštus užspauskite šakute.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite čeburekus ir kepkite vartydami, kol gražiai apskrus.
-
Iškepusius čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers riebalų perteklių.