Naminiai sausainiai su tirpstančiais šokolado gabaliukais

Naminiai sausainiai su tirpstančiais šokolado gabaliukais

INGREDIENTAI:

  • 200 g tikro sviesto

  • 1 stiklinė cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • Apie 600 g miltų

  • 100 g šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.

  2. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Po truputį berkite į sviesto-cukraus-kiaušinių masę, maišykite ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Ji neturėtų būti labai kieta.

  3. Šokoladą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įminkykite į tešlą. Dar kartą gerai permaišykite.

  4. Geriausia tešlą palikti šaldytuve bent kelioms valandoms (galite laikyti iki 3 dienų).

  5. Iš atvėsusios tešlos šaukštu imkite gabaliukus, formuokite rutuliukus, suplokite juos į nedidelius blynelius ir dėkite ant kepimo skardos.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai parauks.

  7. Ištraukus iš orkaitės leiskite sausainiams pravėsti – jie dar labiau sutvirtės. Skanaus!