INGREDIENTAI:
-
200 g tikro sviesto
-
1 stiklinė cukraus
-
2 kiaušiniai
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
-
Apie 600 g miltų
-
100 g šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.
-
Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Po truputį berkite į sviesto-cukraus-kiaušinių masę, maišykite ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Ji neturėtų būti labai kieta.
-
Šokoladą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įminkykite į tešlą. Dar kartą gerai permaišykite.
-
Geriausia tešlą palikti šaldytuve bent kelioms valandoms (galite laikyti iki 3 dienų).
-
Iš atvėsusios tešlos šaukštu imkite gabaliukus, formuokite rutuliukus, suplokite juos į nedidelius blynelius ir dėkite ant kepimo skardos.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai parauks.
-
Ištraukus iš orkaitės leiskite sausainiams pravėsti – jie dar labiau sutvirtės. Skanaus!