Orkaitėje kepta karamelizuota šoninė – paprasta ir sultinga

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 1 kg kiaulienos šoninės be kaulo

  • 3 šaukštai sojų padažo

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • 1 šaukštas majonezo

  • 1 šaukštas medaus

  • 1 šaukštelis garstyčių

  • Pagal skonį česnako granulių

  • Pagal skonį maltų juodųjų pipirų

  • Pagal skonį druskos

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Į dubenį sudedame pomidorų padažą, sojų padažą, majonezą, garstyčias ir medų. Įberiame česnako granulių, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Paragaujame – jeigu reikia, papildomai koreguojame prieskonius pagal skonį.

  2. Šoninę supjaustome gabalėliais ir sudedame į paruoštą marinatą. Jei turime laiko, leidžiame pasimarinuoti apie 2 valandas – taip mėsa dar geriau įsigers skonių.

  3. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame šoninės gabaliukus. Jei pageidaujame – aplink galime išdėlioti pjaustytas bulves ar kelias neluptas česnako skilteles garnyrui.

  4. Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių. Svarbu neperkepti, kad šoninė išliktų sultinga ir minkšta.