INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
1 kg kiaulienos šoninės be kaulo
-
3 šaukštai sojų padažo
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
1 šaukštas majonezo
-
1 šaukštas medaus
-
1 šaukštelis garstyčių
-
Pagal skonį česnako granulių
-
Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
-
Pagal skonį druskos
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Į dubenį sudedame pomidorų padažą, sojų padažą, majonezą, garstyčias ir medų. Įberiame česnako granulių, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Paragaujame – jeigu reikia, papildomai koreguojame prieskonius pagal skonį.
-
Šoninę supjaustome gabalėliais ir sudedame į paruoštą marinatą. Jei turime laiko, leidžiame pasimarinuoti apie 2 valandas – taip mėsa dar geriau įsigers skonių.
-
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame šoninės gabaliukus. Jei pageidaujame – aplink galime išdėlioti pjaustytas bulves ar kelias neluptas česnako skilteles garnyrui.
-
Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių. Svarbu neperkepti, kad šoninė išliktų sultinga ir minkšta.