Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
- 1,5 kg kiaulienos mentės
- 500 g plikytų ryžių
- 500 g morkų
- 500 g svogūnų
- 175 g taukų (arba aliejaus)
- 1 galva česnako
- 4 vnt. lauro lapų
- 2 šaukšteliai džiovintų petražolių
- 1,5 šaukštelio kmynų
- 1,5 šaukštelio rupios druskos (reguliuoti pagal skonį)
- 1 vnt. aitriosios paprikos
- 1 šaukštelis Dižono garstyčių
- 1 šaukštelis paprikos miltelių
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
- 0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
- 0,5 šaukštelio maltos kalendros
Paruošimas
Paruošimo trukmė: Daugiau nei 1 val.
- Mėsą nuplauname, pašaliname nereikalingas dalis ir supjaustome stambiais – 4–5 cm dydžio gabalėliais. Įtriname garstyčiomis, druska, cukrumi, pipirais ir paprika, uždengiame ir paliekame šaldytuve mažiausiai 4 valandoms (geriausia – nakčiai).
- Ryžius gerai perplauname, kol vanduo taps skaidrus, ir užmerkiame 3–4 valandoms kambario temperatūroje.
- Svogūnus supjaustome stambiais pusžiedžiais, o morkas – 3 cm ilgio ir 1 cm storio juostelėmis. Netarkuoti!
- Į įkaitintą kazaną dedame taukus, kai jie įkaista – sudedame mėsą. Gerai apkepiname ir išim