Sotus naminis plovas iš kazano su lietuvišku poskoniu

Sotus naminis plovas

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

  • 1,5 kg kiaulienos mentės
  • 500 g plikytų ryžių
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 175 g taukų (arba aliejaus)
  • 1 galva česnako
  • 4 vnt. lauro lapų
  • 2 šaukšteliai džiovintų petražolių
  • 1,5 šaukštelio kmynų
  • 1,5 šaukštelio rupios druskos (reguliuoti pagal skonį)
  • 1 vnt. aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
  • 0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros

Paruošimas

Paruošimo trukmė: Daugiau nei 1 val.

  1. Mėsą nuplauname, pašaliname nereikalingas dalis ir supjaustome stambiais – 4–5 cm dydžio gabalėliais. Įtriname garstyčiomis, druska, cukrumi, pipirais ir paprika, uždengiame ir paliekame šaldytuve mažiausiai 4 valandoms (geriausia – nakčiai).
  2. Ryžius gerai perplauname, kol vanduo taps skaidrus, ir užmerkiame 3–4 valandoms kambario temperatūroje.
  3. Svogūnus supjaustome stambiais pusžiedžiais, o morkas – 3 cm ilgio ir 1 cm storio juostelėmis. Netarkuoti!
  4. Į įkaitintą kazaną dedame taukus, kai jie įkaista – sudedame mėsą. Gerai apkepiname ir išim