Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
- 1 kg kiaulienos šoninės be kaulo
- 3 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas majonezo
- 1 šaukštas medaus
- 1 šaukštelis garstyčių
- Pagal skonį česnako granulių
- Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- Pagal skonį druskos
Paruošimas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- Į dubenį sudedame pomidorų padažą, sojų padažą, majonezą, garstyčias ir medų. Įberiame česnako granulių, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Paragaujame – jeigu reikia, papildomai koreguojame prieskonius pagal skonį.
- Šoninę supjaustome gabalėliais ir sudedame į paruoštą marinatą. Jei turime laiko, leidžiame pasimarinuoti apie 2 valandas – taip mėsa dar geriau įsigers skonių.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame šoninės gabaliukus. Jei pageidaujame – aplink galime išdėlioti pjaustytas bulves ar kelias neluptas česnako skilteles garnyrui.
- Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių. Svarbu neperkepti, kad šoninė išliktų sultinga ir minkšta.