Receptas
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
-
2 vištienos krūtinėlės
-
2 šaukštai sviesto
-
0,5 šaukštelio prieskonių vištienai
-
žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: apie 30 min.
Gaminimo eiga:
-
Į dubenį įpilkite šilto (ne karšto) vandens. Įberkite gausiai druskos – maždaug 1–2 šaukštus puslitrui. Gerai išmaišykite, kad ištirptų.
-
Vištienos krūtinėles sudėkite į paruoštą sūrymą taip, kad būtų visiškai apsemtos. Palikite mirkti 15 minučių.
-
Ištraukite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir švelniai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
Jei vištieną planuojate pamirkyti ilgesniam laikui, dubenį laikykite šaldytuve, bet ne ilgiau nei 5–6 valandas – priešingu atveju mėsa taps per sūri.
-
Ištirpintą sviestą užtepkite ant vištienos, įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
-
Kepkite 230 °C orkaitėje 15–20 minučių. Norėdami apskrudusio paviršiaus – paskutinėms 3–5 minutėms įjunkite grilio funkciją.
-
Iškepus vištienai, leiskite jai pastovėti 5–10 minučių, kad išliktų sultinga. Galite uždengti folija arba švariu rankšluosčiu.