Ingredientai
-
600 g kiaulienos sprandinės
-
300 g ryžių
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
1 česnako galva
-
2 šaukšteliai plovo prieskonių mišinio
-
7 šaukštai aliejaus
-
Druska – pagal skonį
Paruošimo eiga
-
Ryžius gerai nuplaukite kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus – taip išplausite krakmolą, o ryžiai išliks birūs.
-
Kiaulienos sprandinę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Apkepkite juos įkaitintame aliejuje, tada sudėkite į karščiui atsparų indą.
-
Į tą pačią keptuvę dėkite smulkintą svogūną, pakepinkite, tuomet pridėkite tarkuotą arba supjaustytą morką. Apkepkite, kol daržovės suminkštės, ir viską supilkite ant mėsos, kartu su likusiu aliejumi.
-
Užberkite plovo prieskonių – galite rinktis su raugerškio uogomis ar Kaukazo virtuvei būdingus mišinius. Ant viršaus suberkite nuplautus ryžius ir užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad vanduo vos per pirštą viršytų ryžių lygį. Pasūdykite pagal skonį.
-
Į vidurį įsmeikite česnako galvą (jos nulupti nebūtina), arba prieš pabaigą pridėkite keletą skiltelių be luobelių.
-
Uždenkite indą dangčiu ir dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai jau išbrinkę ir sugėrę visą skystį. Jei reikia, papildomai įpilkite šiek tiek karšto vandens ir dar patroškinkite. Jei liko skysčio – atidengkite ir pakepkite dar kelias minutes.
-
Patiekite su šviežiomis žolelėmis ar pomidorų-svogūnų salotomis. Skanaus!