Ingredientai
-
800 g kiaulienos kumpio
-
6 bulvės
-
½ kopūsto
-
2 morkos
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
2 šaukštai grietinės
-
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
-
apie 1 l vandens
-
druskos pagal skonį
Kepimui:
-
šlakelis aliejaus
Paruošimas
-
Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska ir pipirais.
-
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir apskrudinkite mėsą, kol įgaus gražią spalvą.
-
Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą – plonomis juostelėmis, svogūną ir česnaką susmulkinkite, morkas sutarkuokite.
-
Į čanachines arba kitas karščiui atsparias talpas sluoksniuokite mėsą ir daržoves.
-
Atskirame dubenyje išmaišykite pomidorų padažą, grietinę, šiek tiek druskos ir vandenį. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite ant mėsos bei daržovių.
-
Troškinį dėkite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos – per tą laiką mėsa taps minkšta, o daržovės puikiai susijungs su padažu.