Orkaitėje troškinti čanachai su kiauliena ir daržovėmis

Orkaitėje troškinti čanachai

Ingredientai

  • 800 g kiaulienos kumpio

  • 6 bulvės

  • ½ kopūsto

  • 2 morkos

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • 2 šaukštai grietinės

  • 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

  • apie 1 l vandens

  • druskos pagal skonį

Kepimui:

  • šlakelis aliejaus

Paruošimas

  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska ir pipirais.

  2. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir apskrudinkite mėsą, kol įgaus gražią spalvą.

  3. Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą – plonomis juostelėmis, svogūną ir česnaką susmulkinkite, morkas sutarkuokite.

  4. Į čanachines arba kitas karščiui atsparias talpas sluoksniuokite mėsą ir daržoves.

  5. Atskirame dubenyje išmaišykite pomidorų padažą, grietinę, šiek tiek druskos ir vandenį. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite ant mėsos bei daržovių.

  6. Troškinį dėkite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos – per tą laiką mėsa taps minkšta, o daržovės puikiai susijungs su padažu.